10 Aralık 2012 Pazartesi

ARKADAŞLARLA PAZAR KAHVALTISI

 
 
 
Merhaba herkese...
 
 
Pazar sabahı blogger arkadaşlarımla güzel bir kahvaltı yaptık. Uzun zamandır onlarla biraraya gelmemiştim. Hamile arkadaşlar çoğalmış. Sevil'in çok az bir zamanı kalmış. Ocak ayının ilk günlerinde hayırlısıyla bebeğini kucağına alıcak İnşallah. Hamilelik çok yakışmış. Gözlerinin içi gülüyor. Gerçi Sevil hep öyle ama bu sefer bir farklı geldi gözüme ne biliyim.
 
 
Seda ile daha önceki buluşmalarda karşılaştık mı hatırlayadık ama daha iyi sohbet etme imkânı bulduk. Çok memnun oldum. Bu ortamda olmayı seviyorum. Herkes pozitif cıvıl cıvıl onları dinlemek güzel oluyor. İş hayatımda bazen o kadar sıkılıyorum ve agresif oluyorum ki. Ben bile kendime sinir oluyorum. Farklı ortamlara girmek insanı sakinleştiriyor ve diğer düşüncelerden uzaklaştırıyor. Fazla konuşkan olmasamda dinlemeyi seviyorum...
 



4 Aralık 2012 Salı

PATATESLİ DİLİM BÖREK

 
 
 
 
Artık eskisi gibi bloğumla daha çok ilgilenmek istiyoruuuum:)
 
Başlangıcı yumuşacık patatesli börek ile yapıyorum. İlk defa yaptım ve favori böreğim oldu diyebilirim. Bir müddet dadanırım bıkana kadar sürekli yaparım:)
 
Malzemeler :
 
3 adet yufka
5-6 adet orta boy patates
100 gr tereyağ (eritilmiş, soğumuş)
150 gr kaşar peynir
2 yumurta
1 bardak süt
tuz, karabiber, kırmızıbiber 
 
Üzerine :
 
Yoğurt
Sıvıyağ
Çörekotu
 
Yapılışı :
 
Patatesler haşlanarak ezilir. İçine kaşar peyniri rendelenir, karıştırılır. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağ, süt ve yumurtalar ilave edilerek, karıştırılır. Bu karışım patatese eklenir ve çırpma teli ile iyice karıştırılır.
 
1.yufka tezgaha serilir ve kare olucak şekilde kenarlarından kesilir. Üzerine patatesli karışım sürülür. Kesilen parçalarla birlikte 2. yufka aynı şekilde kesilerek yufkanın üzerine serilir ve karışım sürülür. 3. yufka üzerine koyulur ve kalan patatesli harçta bunun üzerine sürülür. 3 katlı yufkamız sıkı bir şekilde rulo olucak şekilde sarılır ve ortadan ikiye kesilir. (Dolapta saklaması daha kolay) Sitreç filme sarılarak, dolapta 1 gece dinlendirilir. Zamanınız yoksa 3-4 saatte kalabilir. 1,5 - 2 cm kalınlığında kesilerek, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yoğurlu-sıvıyağ karışımı sürülür, çörek otu serpilir. 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir....