31 Mart 2010 Çarşamba

MAYASIZ KOLAY POĞAÇA

Uzun bir aradan sonra yeni bir tarifle karşınızdayım çok şükür dostlar... Biriken o kadar çok şey varki ama yazmaya üşeniyorum... Bende suçu havalara atıyorum :) Zaten saatlerin ileri alınmasına da hala alışamadım. İnşaallah en kısa zamanda eski performansıma dönerim. Bu arada blog boş durmuyor tabi Arzu yazıyor :) ...
Buyrun tarifimize.


Malzemeler :
Yarım paket margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
1 paket karbonat (Dr oetker)
Tuz (Çok az)
Un


Yapılışı :

Un hariç bütün malzemeleri 3–4 dk yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Cevizden biraz büyük hamur koparıp içine istediğiniz malzemeden koyun. (Ben beyaz peynir koydum, zeytinli de çok güzel oluyor tabi.) Hamuru kapatın. Kapattığınız kısım üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…

30 Mart 2010 Salı

EN GÜZEL BROWNİE

Haftaiçi sizlerde görüyorum güzel tatlıları, kekleri, börekleri işten eve gelince üşengeçlikten yapamıyorum canım istiyor:( Haftasonu da na yapacağımı şaşırıyorum:) Ama geçenlerde Sevgili Saliha'nın (Binbirçeşni) bloğunda gördüğüm brownie tarifini gözüme kestirmiştim. Sonuç iyi ki yapmışım harika oldu. Üstü biraz sert ama içi yumuşak ve hafif ıslak. Buyrun size bol çikolatalı, vişneli, cevizli harika bir brownie tarifi.
Dondurucuda yazdan koyduğum vişnelerim vardı. Onları bir güzel kaynatıp, vişne suyu yaptım. Meyvelerini de kekin içine koydum. Eşim kekin içinde üzüm, vişne tarzı meyveleri sevmese de bu onunda hoşuna gitti. Soğuk az yağlı sütle harika gidiyor:) Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim... Not: Bu tarifi Sevgili Lezizce'nin düzenlediği "56.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği"ne gönderiyorum...
Malzemeler:
5 yumurta
2 su bardağı şeker
175 gr margarin (Luna Tereyağ tadında kullandım)
200 gr Bitter Çikolata (Kare şeklinde olanlardan 2,5 paket kullandım)
2 su bardağı Kakaolu Sinangil Kekun
(Eğer kekun kullanmıyorsanız 1,5-2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı kakao + 1 paket kabartmatozu)
1 su bardağı kadar vişne
istediğiniz miktarda ceviz
Yapılışı:
Fırını 150-160 dereceye ayarlayın. Geniş bir kaba içine su koyup, ocakta kaynatın. Ayrı bir kaba tereyağ ve çikolataları küçük küçük kırın, içi sıcak su dolu tencerenin içine yerleştirin. Tereyağ ve çikolata eriyecektir. Bu sırada yumurtaları ve şekeri yaklaşık 5 dk. mikserle çırpın. (Bundan sonra mikser kullanmayın, kaşık veya çırpıcı kullanın) Kakaolu kek un (Un, kabartmatozu, kakao) ve cevizleri ayrı bir kapta karıştırın ve yumurtalı karışıma dökün. Arkasından vişneleri ilave edin. Son olarak erimiş tereyağ ve çikolatayı ilave edip birkaç kez karıştırın. Ben dikdörtgen fırın tepsimi kullandım. Kenarlarından taşıcak şekilde tepsiye yağlı kâğıt serin. (Servis ederken çok kolay oluyor) İçine keki dökün, önceden ısınmış fırında 30-40 dk. pişirin. (mak.40 dk geçirmeyin) ımmm afiyet olsun...



26 Mart 2010 Cuma

ÇİKOLATALI PASTA

Tabaktaki diğer tatlı Tarçınlı Ceviz Rüyası daha önce bloğumuzda yayınlamıştık. Tarifini burada bulabilirsiniz...
Çikolatalı Pasta tarifi de şöyle...

Malzemeler :

1 adet Uno çikolatalı pastaban

Ara Kreması:

1 paket labne peyniri
1 kutu krema
2 adet kare sütlü çikolata (2x80 gr)
1 adet kare fıstıklı çikolata (80 gr)

2 adet muz

Keki ıslatmak için:

1 bardak süt
2 adet kesme şeker

Üzerine :

2,5 çay bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu

Yapılışı:

1 kutu kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocaktan alıp, içine 3 paket çikolatayı kırıp, eritin. Son olarak labne peynirini ekleyip, mikserle çırpın. 1 bardak sütte kesme şekerleri eritip, keki ıslatın. Arasına hazırladığımız kremayı sürün. Muz dilimlerini ekleyin. Pastanın üzeri için 2,5 çay bardağı ile çikolata sosunu hazırlayp, pastanın üzerini kaplayın. İstediğiniz gibi süsleyin. ımmm afiyet olsun:)

YUMUŞACIK PEYNİR POĞAÇA TARİFİ

Bugünü de akşam ettikmi haftasonu gelmiş demektir:) O zaman haftasonu güzel bir kahvaltı sofrasında olabilecek akternatiflerden biride yumuşacık bir poğaça. Hemen tarife geçelim ozaman:)
(Tarif Güler Abladan)

Malzemeler:

1 yumurta
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 bardak ılık su + süt karşımı
6 su bardağı un

İçi için:
peynir
maydanoz

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

1 bardak ılık su+süt karışımına şeker ve mayayı ekleyip, karıştırın. Maya eriyip kabarana kadar bekleyin. Unu geniş bir kaba ortası çukur olacak şekilde koyun. Mayayı kabın ortasına dökün. Geri kalan diğer malzemeleri de ekleyip, unun mayayı çekmesini bekleyin. (Yaklaşık 5 dk.) Bekleme süresi sonunda hamuru yoğurun ve mayalanması için 20 dk. üstünü kapatıp, bekleyin. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp, içine harçtan koyup, kapatın. Tepsideki poğaçaları poşete sarıp 10 dakika daha dinlendirip, üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Şimdiden afiyet olsun. İyi haftasonları...

24 Mart 2010 Çarşamba

ÖDÜLÜMÜZZZZ....



Merhaba sevgili arkadaşlar... Çoğu arkadaşımızın aldığı bu ödüle, Hayatımın İçinden-Ayşegül, Mutfak Aşkım-Filiz, Zencefil-Funda, Tatesal-Tülin bizide layık görmüşler... Çok teşekkür ederiz arkadaşlar.Kusura bakmayın yayınlamak biraz geç oldu....
Aslında ödül "Yaratıcı Blogger Ödülü". Ama yaratmak Allah'a (c.c.) mahsus olduğu için bizde Urfa Tutkunu arkadaşımız gibi ödülün ismini ve resmini değiştirdik....


Bu ödülün kuralları;

1. Sizi ödüllendirene teşekkür edin.
2. Sizi ödüllendirenin blog linkini yayınlayın.
3. Ödülün logosunu yayınlayın.
4. 7 üretici blogger ödüllendirin.
5. 7 blogun linkini yayınlayın.
6. Ödüllendirdiklerinizi haberdar edin.
7. Kendiniz hakkında 7 ilginç şey yazın.


Bu ödülü bir çok arkadaşımız aldı... Eğer bu yazıyı okuyan arkadaşlarımızdan ödülü almayan varsa hepsine gönderiyoruz......

Hakkımızdaki ilginç şeylerde burada yazılı...

İkimizden de sevgiler....






ELMALI KURABİYE

Her zaman sevmişimdir bu kurabiyeyi. Hoş sevmediğin bir kurabiye varmı? diye sorarsanız da YOK :) Önceden annemde sık sık yapardı ama yaş ilerleyip, kilo verememe sorunlarıyla karşılaşınca ara sıra yapmaya başlandı:))

Malzemeler:

1 paket margarin (eritilmiş)
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartmatozu
Alabildiği kadar un

İç Malzemesi:

Elma
Şeker
Tarçın
Dövülmüş ceviz

Yapılışı:

İç malzemesi için elmaları rendeleyin. Miktarını hatırlamıyorum evdeki bütün elmaları rendeledim. Galiba orta büyüklükte 6 tane vardı. 6 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave edin. Kısık ateşte suyulunu salıp, çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın. Bu sırada isteğe bağlı dövülmüş cevizde ekleyebilirsiniz, çok daha güzel oluyor.
Hamuru için bütün malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ilave edin. Hamuru iki veya üç parçaya ayırın. Fazla kalın olmayacak şekilde açın. Üçgen dilimler halinde kesin. Geniş kısma elmalı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde yapıp, 170 derece ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirin. Üzeri fazla kızarmasın kurabiyenin altından belli oluyor zaten. Kurabiyeler piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpin. (İç malzemeden artarsa buzluğa kaldırabilirsiniz.)

23 Mart 2010 Salı

DOMATES SOSLU BİBER...


O kadar hafifki yedikçe yemeniz geliyor. Ben ilk başta kızartma zannetiim ama değilmiş:) Yapılışı şöyle. Sıvıyağda küçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Doğranmış çarliston, sivri, kırmızı biberleri ekleyip soğanla birlikte 2-3 kez karıştırın. Kabukları soyulup, doğranmış domatesleri ve tuzunu ekleyip, kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Afiyet olsuuuuun. Kesinlikle tavsiye ediyorum ben çok beğendim:)

(Malzemelerde adet yazmadım isteğe bağlıdır)

22 Mart 2010 Pazartesi

GÜLER ABLAMDA HAFTA SONU

Uzun zamandır gitmek istiyorduk. Pazar gününe kısmet oldu. Güler Ablamı 17 yaşımdan beri tanıyorum. (12 sene olmuş.) İyi günde kötü günde her zaman yanımdaydı sağolsun. Eksikliğini hiç hissetmedim. Gerçek ablam oldu bana.
Akşamda bütün marifetlerini sergilemişti:) Yemekler harikaydı, hepsi birbirinden lezzetliydi. Bol sohbetli harika bir akşam oldu. Ellerine sağlık ablacım...
Tarifler en kısa zamanda gelicek...
Peynirili pofidik poğaça

Ispanaklı Gül Böreği

Yoğurtlu Havuç Salatası

Patatesli Börek

Kıymalı Gül Böreği

Domatesli Biber Kavurması (harikaydı)

Patatesli Toplar

Elmalı Pasta (Ben yaptım:))

Çikolatalı Pasta (Nefisti)

18 Mart 2010 Perşembe

16 Mart 2010 Salı

HELLİM PEYNİRİ (KIZARTMA)

Geçtiğimiz aylarda kayınvalidem Kıbrıs'a kızkardeşinin yanına gitmişti. Oranın meşhur peyniri olan Hellim Peynirini getirmişti. Ben de geçtiğimiz haftasonu denedim ve beğendik. Bizim alışık olduğumuz peynirlerin dışında tuzsuz bir peynir. Çok az sıvıyağ ile teflon tavada kızarttım. Kahvaltıda farklı lezzet arayanlar deneyebilirler...

15 Mart 2010 Pazartesi

HAŞLAMA

Çok önceden yapmıştım bu yemeği. Ama bir türlü kısmet olmadı eklemek. İşyerinde her ay yapılan bir yemek haşlama. Birgünde ben yapayım dedim:) Kurbandan annemim ayırdığı kemikli etlerle yaptım. Kurban etiyle yapılınca yemekler daha bir lezzetli oluyor...
Malzemeler:
Kemikli et
Patates
Havuç
Su
Tuz
Yapılışı:
Ben düdüklü tencerede yaptım. Etleri yıkayın. Tencereye üstünü geçecek kadar su koyup, pişirin. Patatesleri dörde bölün. Havuçları halka halka doğrayın. Et piştikten sonra, tuz, patates ve havuçları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsuuuun...