22 Ocak 2009 Perşembe

FIRINDA PATATES

Pazar sabahları kahvaltı soframızın olmazlarındandır kendileri:) Çok hafif ve lezzetli. Ne yapmalıyım diye düşündüğünüz zaman iyi bir alternatif oluyor. Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler:

2 adet patates
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

Sıvıyağ ve baharatları küçük bir kapta karıştırın. Patateslerin kabuklarını soyun, elma dilimi şeklinde kesin. Tepsiye koyduğunuz patateslerin üzerine sosu döküp, iyice harmanlayın. 180 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 40-60 dakika kadar pişirin.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili eşim Arzu, Patates gercekten çok nefis, özellikle hafif ve yağsız oluşu, benim gibi mide rahatsızlığı olanklar için ideal çek nefis.

teşekkür ederim, her zman yapman dileğiyle....

Arzu dedi ki...

Canım teşekkür ederim. Yorumlarınla benim yanımda olduğunu bilmek çok güzel. Sonsuz teşekkürler...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

BENİMDE PAZAR GÜNLERİ KAHVALTI SOFRAMIZI SÜSLER BU LEZZET MUTLAKA ELLERİNE SAĞLIK CANIM

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Sibel, ellerine sağlık.. Patatesi ben de bu şekilde yaparım, gerçekten çok lezzetli olur.. Afiyet olsun..

Sibel dedi ki...

Merhaba Aslı, patatesler benim değil blog arkadaşımın marifetidir Arzu arkadaşımızın ellerine sağlık...Çok lezzetli görünüyorlar.

benhurum dedi ki...

Patatese bayılırım ve bu da favarilerim arasına ekleneceğe benziyor, paylaşım için teşekkürler ve ellerinize sağlık...