16 Ocak 2009 Cuma

KAYISI VE CEVİZLİ KEK



Kek zamanıııı :) Geçenlerde annem misafirleri için yapmıştı. Tadı nefisti. Şimdi çayın yanında olsada yesek :)

Malzemeler :

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
1,5 su bardağı şeker
Portakal kabuğu rendesi
7 adet kuru kayısı
1 adet havuç
Ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

Yapılışı :

Yumurta ve svıyağı mikserle çırpın. Yoğurt ve şekeride ilave ederek, çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Havucu rendeleyin, kuru kayısıları küçük küçük doğrayın, portakal kabuğu rendesi ve cevizle birlikte kekimize ekleyin. Çırpma telini kullanarak eklediğimiz malzemeri karıştırın ve kalıbınıza boşaltın. 170-180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kek nefis gorunuyor canim
ellerine saglik
afiyetle...

www.yenitadlar.blogcu.com

Arzu dedi ki...

Teşekkürler...

Gaziantep Web Tasarımcı dedi ki...

tessekkürler