12 Şubat 2009 Perşembe

ÇAN ÇİÇEĞİ


Rhodochiton atrosanguineum. Hızlı büyüyen, olağanüstü güzellikte, Haziran ayında çiçeklenmeye başlayarak don mevsimine kadar çiçek vermeyi sürdüren bir bitkidir.
Şemsiye biçimli fuşya-pembe çanağı, renkleri siyahi/mordan koyu kırmızıya kadar değişen, 5cm çiçeklere sahiptir. Güneş alan pergolalar, verandalar ve duvarlar için uygundur.







• Yıllık Tırmanıcı Bitki
• Tohum ekimi kış sonundan ilkbahar başına dek yapılır.
• Bol güneşli alanları tercih eder.
• Yaz ortasından ilk dona kadar çiçek açar.
• Yükseklik 3mTohum ekim talimatları:Kış sonundan ilkbahar başına dek, kaliteli torfun içine üzerini örterek ekin. Torfun nemli fakat ıslak olmadığından emin olun ve genelde 12-40 gün alan çimlenme sonrasına kadar polietilen bir torba içerisinde 15-18˚C sıcaklık aralığında tutun.Yetiştirme talimatları:8cm’lik saksılara sığacak kadar büyüdüğünde yerini değiştirin ve daha soğuk koşullarda büyütün. Son olarak 13cm saksılara yerleştirin. Donma riskini önlemek amacıyla açık havaya ekmeden önce 10-15 gün boyunca yavaş yavaş dış koşullara göre iklimlendirin, birbirinden 23cm uzaklıkta olacak şekilde derin, nemli, hafif zengin bir toprağa ekin. Farklı bir biçimde, 20cm’lik saksılara yerleştirin ve saksıları sonbaharda çiçeklenecekleri soğuk seraya taşıyın.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

İnsana yaşama sevinci vericek kadar güzel çiçekler ve renkler
altaki salayıda çok severi
ellerine sağlık canım
öpüyorum.