6 Şubat 2009 Cuma

REVANİ

Doğum günü geçeli çok oldu ama tarifleri yayınlamak uzun zaman alacak herhalde tembelliğimden.... Revani benim en çok sevdiğim tatlılardan bi tanesidir... Hem yapımı kolay hem tadı garanti.... Doğum gününe gelen arkadaşlarımdan revaniyi yemeyenler olmuş.. Onlar için bu hafta sonu tekrar yapıcam Allah izin verirse. Buradan da haberini vermiş olayım :)

Malzemeler:

Hamuru için:
1,5 su bardağı irmik
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Un

Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon

Yapılışı:
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı mikserle iyice çırpın. İrmiği ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Sonra unu ilave edin. Ben yaparken unu ölçmedim göz kararı koyduğum için sanırım 1 yada 1,5 su bardağı olabilir. Hamur katı olmayacak. Kek hamuru gibi akışkan olacak detayını hafta sonu yaptığımda yazarım tekrar. En sonunda kabartma tozu ve karbonatı da ilave ederek kaşıkla iyice karıştırın. Orta boy yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın (Ben borcamların küçük yuvarlak olanlarını kullandım).. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede içi hamur kalmayacak şekilde (20 dk. fırın kapağını açmayın) pişirin.... Pişen revaninizi soğumaya bırakın. Tatlınız soğurken şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şerbetiniz kaynayıp kıvama gelince 2-3 damla liman damlatın.. Şerbeti ocaktan alın 1-2 dakika dinlendirin bu arada soğuyan tatlınızı kesin ve sıcak şerbeti üzerine dökün. Kesilmiş tatlınız daha kolay şerbet çekecektir. Servis yaparken istediğiniz gibi süsleyin...Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hayırlı cumalar..arzucuğum ismim yosunbuka:) ellerinize sağlık revaniyi ben de çok severim..olsa da yesek..sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.

Betül KAVAL dedi ki...

Revaniyi çok severim bende ama şerbeti iyi çekmiş olmalı mmm .. ellerine sağlık canım nefis gözüküyor..

sevgiler