31 Ağustos 2009 Pazartesi

İRMİK HELVASI

Hepimize hayırlı haftalar olsun arkadaşlar... Bu mübarek Ramazan ayında tatlı olmadan olmaz demi. Tatlı dediysem öyle şerbetli falan değil. Yaz aylarında şerbetli tatlı yenmiyor zaten. Hepimizin bildiği irmik helvası yaptım geçen hafta. Üzerinede dondurma çok güzel oldu... Herkese tavsiye ederim...


Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Dolmalık fıstık
Margarin (ölçmedim ama 2 çorba kaşığı kadardı)
Dondurma


Yapılışı:

Margarini tencereye koyup eritelim. İrmiğimizi ve dolmalık fıstıklarımızı da ilave edip dolmalık fıstıkların rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. İrmiğin rengi değişince ocaktan alalım. 1-2 dk sonra suyu ve sütü irmiklerin üzerine yavaş yavaş dökelim çünkü yoğun bir buhar çıkıyor. Tencerenin kapağını kapatıp üzerini bir örtüyle örtelim. Suyunu iyice çekip irmikler kuru gibi olunca da şekeri ilave edip şeker eriyene kadar iyice karıştıralım. Sulanıyor korkmayın çekecektir suyunu. Yine üzerini örtelim ve dinlenmeye bırakalım. Suyunu çekince servis tabaklarına alıp ister ılık ister soğuk servis yapalım.

Dilerseniz üzerine dondurmaylada servis yapabilirsiniz. Evde vişneli-limonlu dondurma vardı ben vişneli servis yaptım ama kaymaklı daha çok yakışacaktır diye düşünüyorum.

Herkese afiyet olsun...

7 yorum:

Eylem dedi ki...

ellerine saglık.kokusu buralara kadar geldi.

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok severım ...Afiyet şeker olsun.

İnci Yemek dedi ki...

görüntü muhteşem olmuş canım iyi ki iftar sonrası gördüm:)ellerine sağlık.

Sibel dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için.. :)

Mahperi dedi ki...

Sunumun çok güzel. Ellerine sağlık

tatesal dedi ki...

Süpersin bayılırım irmik helvasına....Hımmmm misss misss

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık enfes olmuş sevgilerimle hayırlı iftarlar