18 Eylül 2009 Cuma

İSLİM KEBABI

Yapılışı biraz uğraştırıyor. Aslında birkaç kişilik misafirler için ideal de kalabalık misafirler için biraz zaman alıyor. Şimdi diceksiniz ki bu kızı uğraştıran ne oldu. Tabiiki patlıcanların kızartılması. Tepesinde bekleye bekleye. Ama sonuç lezzetli bir İslim Kebabı ımmm...



(10 kişilik)

Malzemeler :



10 adet patlıcan

750 gr kıyma

2 adet kuru soğan

1 yımurta

3 dilim bayat ekmek içi

maydanoz

tuz, kırmızı biber, kimyon, karabiber

1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı su



Yapılışı:



Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dört parçaya kesin, tuzlu suda yarım saat bekletin. (patlıcanları alırken ince ve uzun olmasına dikkat edin) Patlıcanların suyunu sıkıp, kızgın yağda arkalı önlü kızartın.



Geniş bir kapta köftelik malzemeleri koyup, iyice yoğurup, kızartın. (ben tost makinasında kıazarttım. Fırında da üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.)



Patlıcanların iki dilimini ( + ) artı olucak şekilde yerleştirin. Ortasına köfte koyup, patlıcanları kenarlarından kapatın, açılmaması için kürdan batırın. Bütün patlıcanları bu şekilde yapın. Kürdanlara domates ve biber ekleyin. Salçalı su yapıp, patlıcanların üzerinden gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

4 yorum:

Limonlu Kek dedi ki...

Her zamankinden daha güzel, mutlu, umutlu, , sevdiklerinle geçireceğin, hayırlı bir bayram diliyorum. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

bence beklemeye deger bir tat.ellerine saglık.

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık iyi bayramlar

FİLİZ'CE dedi ki...

islim kebaBI ÇOK NEFİS GÖZÜKÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK..