9 Ekim 2009 Cuma

3 GÜNLÜK AĞVA TATİLİMİZ


Eşimle çok güzel bir hafta geçirdik. Çalışmamak ne kadar güzel bir şeymiş. Bir önceki iznimizde Gap turu yaptığımız için güzel ama yorucu geçmişti. İkinci iznimizde bir o kadar tembellik içinde geçti. Son iki gün hariç.

İstanbul'a ne kadar yakın olsakta bir o kadar da uzaktık. Trafik yok, ses kalabalığı yok. Çok sakin bir 3 gün geçirdik. Daha 1'inci günün ilk saatlerinde biz bu kadar sessiz, sakin bir ortamda nasıl vakit geçiricez diye düşünmedim değil. Ama yanıldığımı anladım.

Her zamanki gibi yine çok iyi bir seçim yapmıştım. Ağvada o kadar çok otel vardı ki hepsini tek tek incelemiştim. Çok kararsızdım. 3 tane yer vardı aklımda buraya gelip, diğer ikisinide görünce onların güzel olduklarını ama en iyi yerin burası olduğuna karar verdim. Bu benim fikrim tabiki. Kaldığımız yer her yönden çok iyi planlanmış, yeşillikler içinde (sonbahara girerken) temiz bir mekândı. Çalışanlar kaldığımız süre boyunca güler yüzlerini eksik etmediler. Sonunda memnun olarak İstanbul'a dönüş yapmıştık.

Greenline Guest House' ta özellikle burbağ figülerini, biblolarını otelin her yerinde görmek mümkün. Hemen dikkati çekiyordu kurbağcıklar. Otelin mimari yapısıda çok hoştu. Söğüt ağaçları arasında hamaklar, ahşaptan ufak sandalyeler, masalar, minderler herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Kaldığımız günlerde hava o kadar güzeldi ki yazdan kalma bir hava vardı. Sanki bir hafta önce yağmur yağmamış gibiydi. Vaktimin çoğunu güneş banyosu yaparak, o küçük ahşap sandalyelerde oturup, tatile çıkmadan bir gün önce aldığım Elif Şafak'ın "AŞK" adlı romanını okuyarak geçirdim.

Pazartesi öğlen başladığım kitabı çarşamba akşamı bitirmiştim. Bu kitabın beni kendisine bu kadar bağlayacağını ve etkileyeceğini hiç düşünmemiştim. Eğer elinizde hoşunuza giden bir roman varsa bu doğa harikası yerde canınız sıkılmadan bitirmeniz mümkün. Gün aralarında deniz bisikleti ile Göksu Dere'sinde maceraları gezilerimizi de yapmadık değil:) Çok eğlenceliydi, herkese tavsiye ediyorum.

"AŞK" neden beni bu kadar etkiledi bilemiyorum. Herşeyden önce yazarın anlatımı çok gerçekçi ve sadeydi. Okumaya başladığınız an kendimi o kitabın bir karakteri gibi hissettim. Onları yakından izleyen biri gibi. Belki bulunduğum bu sakin ortamında etkisi olabilir. Kitabı okumadan önce kapağına baktığınızda tipik bir aşk hikâyesi zannedersiniz. Ama bu kitap bildiğimiz "AŞK"ı değil ALLAH'a duyulan "AŞK"ı anlatıyor. Mevlana Celalettin Rumi ile Tebrizli Şems'in hak yolundaki can yoldaşlığını, dostluğunu anlatıyor. Diğer yanda da Boston'daki Ella'nın hayatı var. Size neredeyse kitabı anlatacağım:) O yüzden fazla uzatmıyorum. Sizlerin okuyup, keyfini çıkarmanızı tavsiye ederim. Bu kitabı okuduktan sonra Elif Şafak'ın diğer romanlarına karşıda ilgim artmadı değil...

Akşam güneş batarken çekmiştim.

Ben kedileri çok severim. Onlarda hiç yanımdan ayrılmazlar. (Malesef çok korkarım ve akşam yemek boyunca ayaklarım hep havada yemek yedim. Beni o kadar çok severlerki, cam kenarında durmuş bana bakıyordu.)

Ağva'da 3 günlük kısa süreli bir tatil dinlenmenize yeterli oluyor. Perşembe İstanbul dönüşünce Şile'yide gezdik. Yaz aylarında televizyonlarda gösterilen, iğne atsan yere düşmeyen Şile sahili bomboştu. Hava çok güzeldi ama tek bir insan bile yoktu.


Oradan da Beylerbeyi, Beykoz yoluna devam ettik. Arabayla İstanbul'da kısa bir şehir turu attıktan sonra Mihrabat Korusu'na giderek, boğazın o eşsiz manzarısını seyre daldık....

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın gezini. Çocukken yazları şileye çok gitmiştim. Şimdi ağvaya gitmeyi çok istiyorum. Elif şafak'ın siyah süt kitabını okudum çok sıkıcı geldi bana. Aşk kitabını merak ediyorum. Görüşürüz.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ne güzel yapmışsın.Paylaşılan her tatil sevginin artmasına neden oluyor.Geçirdiğin güzel günler ve okuduğun kitapla yeni ufuklara yelken açtığına eminim.
Sevgiyle kal.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ne güzel fotolar ve nekadar güzel vakit geçirmişin...
Paylaşım süper.

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok güzel bir tatil olmuş, çalışırken tatil yapmak hoş oluyor.Çalışmazken tatil yapmakta çok hoş ama ben çalışmaktan yanayım :)

Betül KAVAL dedi ki...

çok güzel kısa bir tatil geçirişsiniz. benimde şu sıralar böyle bir tatile ihtiyacım yok değil ama çocukla zor..

sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

canım sefan olsun:)kısa ama bir okadar güzel tatil olmuş.tekrarları olur işallah.iyi hafta sonları..

Unknown dedi ki...

esinle seni böyle gezerken görürken imrenmemek elde degil. cok tatlisiniz. cok güzel vakit gecirdiginiz de resimlerden belli.
ask kitabini bende ilk ciktiginda okumustum. ama öyle bir anlattin ki yeniden okuyasim geldi. böyle ince dokunularak islenilen bir romana ne cok da ihtiyacimiz varmis meger...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar. Hepimizin böyle 2-3 günlük kaçamaklara ihtiyacı var. Betül'cüm çocuk olsada Ağva gerçekten rahat edebileceğin bir yer.

Canan hanım sizi buralarda görebilmek beni mutlu etti. :)))

mutfaktakizaman dedi ki...

kisa ama en keyifli tatillerden bir tanesi olmus...

hatice dedi ki...

Güneşin, bu kadar güzel olduğu günleri kaçırmamak çok güzel, Ağvayı bende çok görmek istiyorum....sevgiler..

Meraklı dedi ki...

Merhaba...

İnternette yemek tarifleri ararken buldum bloğunuzu. Ağustos ayında eşim ve arkadaşlarımızla gitmiştik ağvaya. Biz göl kenarında yemek yeme ve kahvaltı etme şansına sahip olduk. Haftasonu İstanbuldan ve işten uzaklaşmak hele de aslında çok yakında olup ama uzaktaymış gibi hissetmek çok iyi gelmişti. O korktuğunuz kediciklerden 3 ü de etrafımızdaydı :)) (Ben kedileri çok severim) Gerçekten gidilip,görülmesi gereken harika bir yer. Paylaştığınız için teşekkür ederim...