22 Ekim 2009 Perşembe

KABAK YEMEĞİ

Kabak tezgâhlardan kalkmak üzere. Ailece kabağın her türünü severek yeriz. Haftasonları genelde et ve tavuk yemekleri yediğimiz için haftaiçi sebze yemeklerine ağırlık veriyorum. Dereotunu bilmeyenler olabilir. Kabak yemeğine çok yakışıyor, yapmayanlar için denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

5-6 adet kabak
sıvıyağ
1 adet soğan
1 büyük boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pirinç (ben bulgur ve pirinç karışık koydum)
tuz
sıcak su

Yapılışı :

Kabakların kabuklarını bıçakla temizleyip, yıkayın. Dörde bölerek doğrayın. Tencerede sıvıyağ ile küçük küçük doğranmış soğanları kavurun. Biraz tuz ve salçayı ekleyin. Domatesleri küp küp doğrayıp, ekleyin. Bu şekilde birkaç dakika pişirin. (Bütün malzemeler özleşsin) En son kabakları ekleyip, karıştırın. Kabakların üzerini fazla geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edip, kısık ateşte pişirin. Pişirirken arada bir karıştırın ve kabaklar pişmeye yakın 1 yemek kaşığı pirinç ilave din. Ocağın altını kapattıktan sonra doğradığınız dereotunu ekleyip, karıştırın. Afiyet olsun...

5 yorum:

TATESAL dedi ki...

Bizd ebu yemeğe suluca kabak veye kabak sulucası denir...Çok güzel olur bazen üzerine sarmısaklı yoğurtta dökeriz...Ellerine sağlık Arzucum,afiyet olsun...

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik canim okadar sebze sevmemize ragmen esime bir bunu sevdiremedim ben yerim sadece:((

Saliha dedi ki...

ooo bayıırım hele dereotu ne guzel ykısır degılmı arzu bırde uzerıne sarımsklı yogurt uffff:))..ellerın saglık canım canımcektı:)

Primarima dedi ki...

Evdekıler agzına surmuyor...olsada yesek dedım valla özlemısım sadece kendım ıcın yapayım barı.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım ben çok severim ...
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...