16 Aralık 2009 Çarşamba

HAZIR YUFKADAN BÜZGÜ TATLI

Ben bu yufkayı ikinci kez kullanıyorum... Bende mi bir gariplik var yoksa yufkanın özelliğimi anlamadım. İkinci kez yaptığım tatlı da yumuşak oldu... Tadı çok güzel ama yumuşak işte... Bu konuda bir fikriniz ya da bildiğiniz bir püf noktası varsa, söylerseniz sevinirim...


Bu tatlıyı bayram için yapmıştım. Yayınlamak bugüne kısmetmiş...


Malzemeler :
Hazır baklavalık yufka
Tereyağ
Ceviz

Şerbeti için :

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon

Yapılışı :

İki adet hazır yufkayı tezgaha serin. Yufkanın dar olan yerine ceviz koyun ve oklavayı üzerine koyup sıkı olmayacak şekilde sarın. Yufkanın iki tarafından tutarak büzün ve oklavadan çıkartın. Tepsiye koyun. Tepsiniz dolana kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yufkaların üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra kesin. (piştikten sonra daha kolay kesiliyor) Ve soğumaya bırakın...

Diğer taraftan şerbeti kaynatın... Ilıyınca soğuk tatlının üzerine döküp afiyetle yiyin...

Not: Tatlıyla ilgili püf noktaları yorumlarda bulabilirsiniz arkadaşlar.Bilgi verenlere teşekkürler...

14 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

işte bütün mesele bu. ılık şerbet ılık tatlı;) biri sıcak biri soğuk olmayacak.


ellerine sağlık canım..

Sibel dedi ki...

Teşekkür ederim Papatya verdiğin bilgi için en kısa zamanda öyle deneyeceğim. Benim tatlım soğuk, şerbetim ılıktı...

F.Canan Sahin dedi ki...

Aslinda serbetli tatlilari sevmem ama evdekiler cok sevdigi icin sürekli yaparim.
tavsiye olarak; tepsini firina vermeden önce serbeti hazirla. tatlini firina ver. o pisene kadar serbet zaten iliyacaktir. firindan cikan tatliyida en az 4-5 dk dinlendir ve sonra serbeti dök. o sekilde tatlin kitir kitir olacaktir. eger serbeti tatliyi dinlendirmeden dökseydin tatlin yumusacik olacakti. birde böyle dene istersen
kolay gelsin

Sibel dedi ki...

Çok teşekkür ederim Canan verdiğin bilgi için... Ben tatlıyı ve şerbeti önceden hazırladım ve 2 gün sonra şerbeti hafif ısıtıp döktüm...

ARZU dedi ki...

Canan şaşırtıyorsun beni. Ne marifetler varda ben bilmiyorum:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık....

Ben henüz kullanmadım ama en kısa zamanda deneyeceğim:)

mutfaktakilezzet dedi ki...

merhaba ;)

geçenlerde bende yaptım hazır baklava yufkasından.

çok güzel oldu. sizin yaptığınızla arasındaki farklar kısaca;
sıkı sıkı sarmak, fırına vermeden kesmek ve hem şerbet hem de tatlının sıcak olması.. sanırım püf noktaları bunlar..
siteniz çok güzel, bende siteme beklerim, kolay gelsin...

yildiz dedi ki...

Hımmm
güzel görünüyor tatlın ama çıtır olmamış arkadaşların püf noktalarını bende dikkate alayım bundan sonra ama yumuşak oluncada bizim tontonlar bayılıyor :))
Ellerine sağlık canım.

Zeynep dedi ki...

ellerine sağlık canım...
öyle çok severimki...sertlik derecesi hiç önemli değil benim için diyebilirim:)))))bayılırımmm
öptümmmmmmm

pelince dedi ki...

Off görüntü şahane,ellerine sağlık... püf noktasını da kaptık ,tamamdır :)

nurşen dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://nursen-yemek.blogspot.com/

50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

21 ARALIK 2009 - 4 OCAK 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://nursen-yemek.blogspot.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 50.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
http://gelibolu17.blogspot.com
ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
SEVGİLER

burcunokta dedi ki...

hımm hemde tereyaglı, çok lezzetli olmuştur, ellerinize saglık.

F.Canan Sahin dedi ki...

yok aslinda marifetligimden degil.
deneyim diyelim ;)

Sibel dedi ki...

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için... Bir daha ki denemem güzel olucak bu püf noktalardan sonra :)