15 Mart 2010 Pazartesi

HAŞLAMA

Çok önceden yapmıştım bu yemeği. Ama bir türlü kısmet olmadı eklemek. İşyerinde her ay yapılan bir yemek haşlama. Birgünde ben yapayım dedim:) Kurbandan annemim ayırdığı kemikli etlerle yaptım. Kurban etiyle yapılınca yemekler daha bir lezzetli oluyor...
Malzemeler:
Kemikli et
Patates
Havuç
Su
Tuz
Yapılışı:
Ben düdüklü tencerede yaptım. Etleri yıkayın. Tencereye üstünü geçecek kadar su koyup, pişirin. Patatesleri dörde bölün. Havuçları halka halka doğrayın. Et piştikten sonra, tuz, patates ve havuçları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsuuuun...

24 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

arzucum ellerine sağlık afiyet bal olsun tatlım kusuruma bakmayın yogunluktan çok ihmal ettim sizleri kocama öperim
güzel bir hafta diliyorum
sevgiyle kal

kalpkurabiye dedi ki...

canımm ellerine sağlık bizimkilerde bayılır haşlamaya:))

sessiz kelimeler dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Çokta sağlıklı bir yemek bende çok seviyorum.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmm çok severim şahane görünüyor ellerine sağlık canım..Ziyaretin için çok teşkr ederim...kocaman sevgiler:)

BAL TATLISI dedi ki...

etin her halini severim,şimdi şu tabak önümde olsaydı ne güzel suyuna ekmek bana bana yerdim,eh artık yiyenler afiyet olsun demek düşüyor bana:)
sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor Arzu'cuğum..Bol limon ve karabiberle nefis olur..)Ellerien sağlık canım..


Hediyelerin çok cicilermiş,iyi günlerde kullan..


Sevgilerle..

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar elleriniz der görmesin:)

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ayyy ne kadar çok severim haşlamayı valla yazarken bile canım çekti..afiyetler olsun

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Sağlıklı yemek.Güzelde görünüyor.Sevgiler bıraktım.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.
Sevgiyle kal.

3prenses dedi ki...

ah bizim evdede çok sevilir haşlama.ellerine sağlık.

Arzu dedi ki...

Ellerine sağlık.
Gelişme çağında cocuklara cok haşlama yedirmeli der Kayınvalidem . Kendisi ogluna yedirmiş valla , eşim 1,90 .
bense küçükken sevmezdim o yüzden ufak kaldım. Galiba kayınvalidem hakli eehehehe
keşke geriye dönebilsem de tabak tabak haşlama yeseydim.
Sevgiler

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Haklısın Arzu. Et kemikli olduğu için kaynadıkça suyu çok vitaminli oluyor. Anneleeer bol bol haşla yapın:)

Saglıklımutfak dedi ki...

Ahh bayılırım arzucum . Ben bunu hindi boynu ile yapıyorum . oda güzel oluyor. aklında olsun:) sevgiler

Zehra Gürgen dedi ki...

bende kemikli eti kullanmayı çok seviyorum.Ellerine sağlık Arzu'cum dün akşam biz bunun tavuklusunu yaptık..Her türlüsü çok güzel gerçekten

mandalincikmazi dedi ki...

Arzucum
hafif
lezzetli
besleyici
kemikli etin en güzel hali
olmuş ellerine sağlık bolcada karabiber ekdikmi üstüne en sevdiğim yemek diyebilirim :))
Ellerine sağlık......

Atike Momini Ziya dedi ki...

arzucum ellerine sağlık. pek de neffis görünüyor. bende pişiriyorum bundan ama biraz farklı.
güzel bir hafta geçir ia. sevgiler...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim.... Sevgilerimle,

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Arzu'cuğum ellerıne saglık pratıkte bır tarıf olmus ve sağlıklı.sevgilerr canım

Unknown dedi ki...

Babamın en sevdiği yemektir ellerine sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...

aleyna dedi ki...

sevgili arzu .hediyelerin için çok çok teşekkür ediyorum.blogunun ismin yazmamışsın.soyadını takip ederk ulaştım canım.çocuklar da çikolataları silip süpürdüler anne arkadaşına teşekkür ederiz dedi oğlum.malesef şu anda makinem yanımda değil.gelince ilk işim resimleyip arkadaşlarımlada paylaşmak placak.güzek lartın içinde ayrıca teşekkür ediyorum

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

eşim ne zaman hastalansa bu yemeği ister benden:)Yiyince iyileşiyormuş:))))ellerine sağlık canımmm nefis olmuş
öpüyorum gamzeli yanaklarından:))))