1 Mart 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI BONİBONLU KURABİYE


Merhabalar...


Bu güzel kurabiyeleri Cafe Fernando da gördüm ve ilgimi çekti. Güzel bir kurabiye oldu ama yaparken dikkat eden pişmek üzere tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyeler küçük toplar halinde olsun çünkü fırına girince pişme esnasında hemen yayılıyorlar...


Malzemeler:


2 su bardağı un
3/4 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
225 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1,5 su bardağı şeker

2 adet yumurta
1 paket vanilya
280 gr bitter çikolata rendelenmiş
3 paket bonibon

Yapılışı:

Fırını 180 derece önceden ısıtın. Ayrı bir kapta unu, tuzu, kabartmatozu ve vanilyayı karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle çırpın. Ardından şekeri ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Mikserin en düşük hızında eleyerek toz karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin. Kıyılmış çikolataları ekleyip karıştırın ve buzdolabında 30 dk bekletin. Soğumuş olan hamurdan (mümkün olduğunca küçük olsun pişerken bayağ bir yayılıyorlar) küçük parçalar halinde tepsiye 5'er santim aralıklarla dizerek pişirin. 10-11 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine bonibonları dizin.