31 Mart 2013 Pazar

OTLU POĞAÇA



Yumuşacık otlu poğaçam hazııır. Pişerken poğaçanın mis gibi kokusu bütün evi kapladı. Daha öncede dereotlu poğaça tarifim vardı ama bu başka. Eflâlimin doğum günü için yaptım bu poğaçayı. Herkes tarafından tam not aldı. Sizde deneyince bakalım beğenicek misiniz?

Malzemeler:

2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirkehamur
1 paket kabartma tozu
Yarım demet kadar dereoyu
1 adet havuç
peynir
Alabildiği kadar un

Yapılışı:

1 yumurtanın sarısını poğaçanın üzerine sürmek için ayırın. 1 yumurta+ 1 yumurta akı, yoğurt, tereyağ, sıvıyağ, tuz, şeker ve sirke derin bir kaba konur ve karıştırılır. Azar azar un ve kabartma tozu ilave edilerek yoğurulur. Tam kıvama gelmeden dereotu, havuç ve peynir ilave edilir.  Yumuşak kulak memesi kıvamında hamur elde edilene kadar un ilave edilerek yoğurulur. İstenilen büyülükte yuvarlanarak, tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsuuuun...

2 yorum:

Pelin SÜME SAK dedi ki...

Bende bugün dereotlu hazırladım :) seninde ellerine sağlık..

yemek tarifleri dedi ki...

Akşama zamanım kalırsa bende hazırlayacağım. Hafta için çok zamanım olmuyor, sabahları kahvaltı için poğaçalar olmasa ne yaparım bilmiyorum. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. :)