16 Ocak 2009 Cuma

PORTAKALLI KEREVİZ


Kerevizi herkes sevmez. Ama çok vitaminli ve bana göre lezzetli. Fatoş abla yapmıştı, yedim ve çok beğendim. Hemen kolları sıvayıp bende yaptım:) Portakalla birlikte çok güzel bir tat ortaya çıktı. Hiç yağ koymuyorsunuz çok hafif oluyor. Ellerime sağlık :)


Malzemeler :

1 adet kereviz
1 adet soğan
3-4 adet portakal
Üzeri için 2 adet portakal dilimleri

Yapılışı :

Kerevizleri küçük küçük doğrayın. Doğradıklarınızın kararmaması için limonlu suda bekletin. Soğanı rendeyin. Tencerede kısık ateşte bir müddet kavurun. İçine kerevizleri ekleyin. Biraz daha kavurun. Portakalların suyunu sıkın. Posalarıyla birlikte portakal suyunu tencereye ekleyin. (Posaları sosunun kıvamlı olmasını sağlıyor) Tencerenin ağzını kapatıp kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra portakal dilimleriyle üzerini kapatın. Afiyet olsuuun.

13 yorum:

TATESAL dedi ki...

Tam bende kereviz yapacaktım akşama.Herhalde zeytinyağlı değilmi sizinkide.Ben geçen sene yapmıştım portakallı zeytinyağlı,prinçde eklemiştim...Ama ellerinize sağlık sizinki harika görünüyor.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Merhaba Tülin. Aslında zeytinyağlı gibi görünüyor ama hiç yağ kullanmıyorum. Benimde kerevizlerim biraz büyük oldu daha küçük doğramam gerekir aslında.Teşekkür ederim.

FİLİZ'CE dedi ki...

ben çok severimde benimkiler yemiyo eşim ve oğlum o yüzden hasret kaldım kerevize..cnm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık..

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Teşekkürler filiz. Benimde eşim sevmediği için pek almıyorum. Ama böyle deneyince yemeğin yanında hafif bir alternatif oluyor. Bence kendimiz için yapmalıyız:)

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK BEN KEREVİZİN HER TÜRLÜSÜNE BAYILIRIM ZEYTİNYAĞLISI TERBİYELİSİ ETLİSİ PORTAKALLISI GÖRDÜMMÜ BLOGLARDA DAYANAMIYORUM HA BİRDE SALATASI EMİNİM TADI ÇOK GÜZELDİR

Cafe Gusto dedi ki...

Bayılırım portakallı kerevize ellerine sağlık...sevgiler...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

İlginize teşekkürler arkadaşlar.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

arkadaşım merhaba;ellerine sağlık çok güzel gözüküyo yemeğin,ben de çok severim ve sık sık yapıyorum kereviz yemeği ama bu şekilde denememiştim.sevgiler;bana da beklerim

Özlem dedi ki...

Kerevizi ailece pek sevmeyiz ama portakal eklenince çok lezzetli olduğunu duymuştum. Bu yöntemi ben de deneyeceğim, ellerine sağlık,
sevgilerimle

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Teşekkürler Özlem...

Unknown dedi ki...

Bayılırım kerevize portakallı hiç denemedim ama missler gibi olacağına eminim.
ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili eşim Arzu gercekten çok güzeldi, ellerine sağlık.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Afiyet olsun. Bundan anlaşılıyorki her hafta kereviz yicez:)