Yufka börek yaparken bence en önemli şey yufkanın taze olması. İşte bunu yakaladığınız an böreğin enfes olmuş demektir. Kendini beğenmişlik olmasın ama bu seferki böreğim gerçekten güzel oldu:) Afiyet olsun...
Malzemeler:
5 adet yufka
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1-2 yemek kaşığı domates rendesi
Maydanoz
Ceviz
(isteğe göre kırmızı biber ve karabiber ekleyebilirsiniz)
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı süt
üzeri için 1 yumurta sarısı, susam
Yapılışı :
Sıvıyağ ve kıymayı tencereye koyun. Suyunu çekene kadar iyice karıştırarak kavurun. Doğradığınız soğanları ve kırmızı biberleri de ekleyip, kavurmaya devam edin. Domates rendesini de ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. En son baharatları, maydanozu ve cevizi ekleyin. Böreğimizin iç malzemesi hazır...
Yufkayı tezgâha serin. Yarısına sıvıyağ ve süt karışımından sürün. Yufkayı ikiye katlayın ve üzerine karışımdan tekrar sürün. Yufkayı sekiz parçaya kesip, geniş kısmına iç malzemesinden koyun ve fazla sıkı olmayacak şekilde sigara göreği gibi sarın. Bütün yufkaları aynı şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam veya çöreotu serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Şimdiden afiyet olsun...
7 yorum:
Böğrek nefiss görünüyor.kıymalı ve cevizli olurda yenmezmi
ellerine sağlık canım
beni mimlemişsin çook teşekkür ederim ama aynı mimi bir kaç gün önce cevapladım. ama yinede beni seçtiğin için çook teşekkürler
öpüyorum.
Teşekkür ederim Meliha. Bende bloğuna bakarken sonradan farkettim:)
MMM BAYILDIM BU BÖREĞE ELLERİNE SAĞLIK CANIM. NEFİS GÖZÜKÜYOR.
SEVGİLER
Teşekkürler Betül. Görüşmek üzere. Sevgiler...
zaten de çok güzel görünüyor...ellerine sağlık..
Borek nefis olmus canim
eline saglik.Sayfanda gezindim
tulay'in oykusu cok dokundu bana
duygusuz adam acaba mutlu yasadimi
askinin karsisinda durmamis hic
eski asklar cok guzeldi....
sevgiler
börek harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
Yorum Gönder