Sıra geldi tariflerimizi yayınlamaya. İlk tarifimiz olan Cevizli toplara biz Yaseminin kurabiyesi de diyoruz. İlk defa Yasmin yapmıştı ve tadını çok beğenmiştim. İlk ısırışta ağızınızda dağılan ve içindeki ceviz parçacıklarıyla ımmm muhteşem bir tatla karşı karşıya kalıyorsunuz. Şu an yemiş kadar oldum. Arkadaşlar yapmanızı tavsiye ediyorum. Sevgiler...
Malzemeler :
1 paket margarin (oda sıcaklığında, ben Ülker teremyağ kullandım)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Üzeri için :
1 yemek kaşığı Pudra şekeri
1 yemek kaşığı Tarçın
Yapılışı :
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar azar azar un ilave ederek yoğurun. Bütün kurabiyelerin aynı boyutta olmasına dikkat ederek, küçük toplar halinde tepsiye dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştırın. Kurabiyeler hafif soğuduktan sonra (ne çok sıcak, ne de soğuk olsun) pudra şekeri ve tarçın karışımına her tarafını bulayın. Şimdiden Afiyet olsun...
Malzemeler :
1 paket margarin (oda sıcaklığında, ben Ülker teremyağ kullandım)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Üzeri için :
1 yemek kaşığı Pudra şekeri
1 yemek kaşığı Tarçın
Yapılışı :
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar azar azar un ilave ederek yoğurun. Bütün kurabiyelerin aynı boyutta olmasına dikkat ederek, küçük toplar halinde tepsiye dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştırın. Kurabiyeler hafif soğuduktan sonra (ne çok sıcak, ne de soğuk olsun) pudra şekeri ve tarçın karışımına her tarafını bulayın. Şimdiden Afiyet olsun...
2 yorum:
çok güzel ve lezzetli görünüyor. ellerinize sağlık. sabah sabah çayın yanında çok güzel olurdu :)
sevgiler
Evet bu çayla çok iyi gider ellerine sağlık:)
Yorum Gönder