Malzemeler :
2 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı ( üstüne sürmek için )
Aldığı kadar un
Üzeri için :
Susam
Çörekotu
Yapılışı :
Tüm toz malzemeleri karıştırın.Toz malzemelerle yumurta ve susam haricinde olanlarıda karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve hamur ele yapışmayı bıraktığı an sizde un eklemeyi bırakın. Hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar ılık bir ortamda bekletin. Kabaran hamurdan istediğiniz boyutta parçalar koparın, ince rulo şeklinde yuvaralayın ve açma şeklini vermek için düğüm atın. Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip, üstüne yumurta sarısı, susam ve çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...
6 yorum:
Açmaya bayılırım, özellikle de sütle yapıldığı için. Mis gibi süt kokar. Çok şirin ve lezzetli görünüyor, Ellerine sağlık:)
enfes olmus of daha kahvaltida yapmadim olsa yerdik ya ellerine saglik sevgiler canim haiyrli cumalar
çok güzel görünüyor.benim de denemek istediğim bir tarif..eline sağlık..
Arzucum merhaba naber nasılsın.Bloğunu çok beğendim.Ayrıca Limonlu Kekini ve Açmanı yaptım çok güzel oldu.Tarilerin çok güzel başarılar diliyorum.Bedriye
İyiyim Bedriye abla. Sen nasılsın. Bloğu beğendiğine sevindim. Çok teşekkür ediyorum. Afiyet olsun. Bizi izlemeye devam et emi. Daha neee tarifler olucak burada:)Öptüm...
sayfanızı gezerken şu pofidik açmalara takıldımmm kaldımmm
ellerine sağlık
Yorum Gönder