Cumartesi akşamı eşimin kuzenine gittik. Onun için kurabiye yaptım. Dışarıdan almaktansa kendim yapmayı tercih ederim. Hem pratik hemde çok lezzetli bir kurabiye tarifi. Aslında adı tırtıl kurabiye. Tırtıl kurabiye kalıpları satılıyormuş. Bende olmadığı için yuvarlak yaptım. Tarçının kokusuna bayılırım ve ağızda çok güzel bir tat bırakıyor. O yüzden üzerine tarçın da serptim. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler :
250 gr margarin. (Oda sıcaklığında, ben teremyağ kullandım)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı :
Un dışında bütün malzemeleri bir kaba koyun, karıştırın. Unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurun. Ceviz büyülüğünde parçalar alıp, yuvarlayarak tepsiye dizin. 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Biraz soğuduktan sonra üzerine tarçın serpin. İsterseniz türk kahvesi yada pudra şekeri de serpebilirsiniz.
Not: Asıl tarifte tırtıl kurabiye kalıbı ile şekil veriliyor.
6 yorum:
canim gecmiste olsa kandilin mübarek olsun
nettim bozuktu ancak gelebildim
ne sekilde olursa olsun enfes olmus ellerine saglik sevgiler
Merhaba Ayşe, teşekkürler cümlemizin kandili mübarek olsun tekrardan. Sevgiler...
ellerine sağlık.o kalıplar eskiden pazarlarda falan satılırdı.bana da annem alıp getirmişti..ama inan böyle daha iyi olmuş.bana sıkıntı geliyor,tek tek sıkarken.ama kurabiyelerin tadı süper oluyor.aklıma geirdin hatta yapayım birara
Benim en çok yaptığım kurabiyem. Pazarda bulunduğunu duydum ama pazara çıkıncada hiç aklıma gelmiyor tırtıl kalıbı. Sana sıkıntı veriyorsa almayayım ben:)
harika olmus canim, tarcina bende bayilirim. Firinda pistimi evi harika bir koku sarar. ellerine saglik canim. sevgilerimle...
çokda iyi yapmışsın arzucuğum.
el gibisi ev gibisi yoktur bana görede.
.
ellerine sağlık.
svglrrrr...
Yorum Gönder