9 Nisan 2009 Perşembe

ANNEMİN AÇMA BÖREĞİ VE PEYNİRLİ KURABİYE


Eskiden bizim evde her pazar börek, çörek vb.. hamur işleri olurdu. Sağolsun gelen giden hiç eksik olmaz evimizden. Annemde herşeyde olduğu gibi yemek konusunda da çok marifetlidir. Eeee böyle bir annenin kızı da marifetli olur dimi ama :) Şaka şaka kendimi övmeyi heç sevmem, kendimce annemin yaptığı gibi yapmaya çalışırım herşeyi. Geçen haftasonu annemin lahana salatasında başka yaptığı güzel tatları sunuyorum sizlere. Böreğin tarifi bu akşam alıcam. Yakın zamanda da yayınlarım arkadaşlar...
PEYNİRLİ KURABİYE

Malzemeler:

2 adet yumurta (1 yumurtası sarısını ayırın, üzerine sürülecek)
1 paket margarin
1 s.bardağı yoğurt
1 s.bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
50 gr. Peynir
Alabildiği kadar un

Yapılışı :

Peynir hariç bütün malzemeleri derin bir kaba koyup, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelince peyniri ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur cıvık olursa tekrar un ekleyin. Örgü şeklini verip, ayırdığımız yumurtanın sarısını kurabiyelere sürün. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

6 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Nefis süper görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Çok beğendim.
Sevgilerimi yolluyorum.

Arzu dedi ki...

Teşekküerler Taze Nane. Benden de sana sevgiler...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ANNENİN ELLERİNE SAĞLIK CANIM....

Eylem dedi ki...

annelerimizin yaptıgı veya tarifini verdigi tatlar süper oluyor.eminim ki seninkiler de öyle olmuştur.

yeşim (yetur) dedi ki...

harika görünüyorlar....ellerinize sağlık....sevgiler....

Acemi Şef dedi ki...

Tuzlular çok güzel görünüyor, börek tarifini ise dört gözle bekliyorum.
Sevgiler,Esra