6 Temmuz 2009 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Bu tatlı için çok güzel yorumlar duydum ve okudum. Bende misafirlerim için değişik bir tatlı yapayım dedim. 1 saati geçmiştir tatlının yapımı. Açıkçası kadayıfı kavurma işlemi büyük bir sabır istiyor ama sonuç mükemmel. Tarifi Portakal Ağacı'ndan aldım. Teşekkür ediyorum. Sevgiler...

Malzemeler:
350 gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı doğranmış ceviz

Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Yapılışı :
Muhallebiyi için süt kreması hariç bütün malzemeleri tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Muhallebi soğuduktan sonra kremayı ekleyip, mikserle karıştırın.
Kadayıfı 1 gün öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Kadayıfın yarısını büyük borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin. Afiyet olsun...

2 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel tatlı değilmi bizdede çok popüler
bu tatlı:)iyiki hazırlamışsın.
sıcacık sevgiler..

aleyna dedi ki...

eline sağlık canım .benimde denenecekler listemde ilk sırada .afiyetler olsun.