9 Temmuz 2009 Perşembe

SARIMSAKLI PİLAV

Annemim çok yaptığı ve benimde favori bulgur pilavım. Domatesli olandan daha çok severim. Yanında da turşu ımmm başka ne istenirki...

Malzemeler:

2 su bardağı bulgur
4,5 - 5 su bardağı sıcak su (Tavuk suyu da ilave ederseniz daha da güzel olur)
6-7 diş sarımsak (ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor)
yağ
tuz


Yapılışı :

Tencereye yağı koyup, bulguru biraz kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve sarımsağı ilave edip, karıştırıyoruz. Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun...

3 yorum:

Narince dedi ki...

Bulgur marketten alınma değil evde yapılmış bir bulgursa, biraz da tavuksuyu y da etsuyu konmuşsa, yeme de yanında yat olur. Ellerine sağlık komşum.İştahımı kabarttın şu satte.

TATESAL dedi ki...

Biz sarmısaklı bulgur pilavını yeşil fasulye ile yaparız.Mutlaka denemelisiniz canım...nce fasulyeyi ninik minik doğrayıp pişiriyorsunuz tam pişmeden suyuna bulguru salıyorsunuz...Pilav demlenince ayrı bir tavada yağını yapıp üzerine gezdiriyorsunuz...Dövülmüş sarmısakla beraber pilavı karıştırıp servis yapıyorsunuz...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Günaydın tatesal. Yeşil fasulyeli bulgur pilavı hiç yemedim. Ama eminim güzel olur. Kesinlikle deneyeceğim. Paylaşımın için teşekkürler. Görüşmek üzere...