Bizim sülalede desem daha doğru olur bayramlarda genelde hurma tatlısı yapılır. Çok nadirdir ev baklavası veya sarı burma yapan. Annem de geleneği bozmaz hiçbir zaman. Bu bayramda hurma tatlımızı afiyet yedik ve misafirlerimize ikram ettik. Evden çıkmak üzereyken aceleyle çektim hemen hurmacıkları :) Çok ilginçtir her evde yediğim hurmanın ayrı bir lezzeti var hiçbirinin tadı birbirine benzemiyor. Annemin hurma tatlısı daha güzeldi tabikide :))
Malzemeler:
2 adet margarin
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
Alabildiği kadar un
250 gr ceviz
Şerbeti için:
6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Birkaç damla limon
Yapılışı :
Önce şerbetini yapmak lazım. şeker ve suyu karıştırıp, kıvamına gelene kadar kaynatın. En son bir kaç damla limon ekleyip, ocağın altını kapatıp, soğumasını bekleyin.
2 paket margarini eritin. Hafif ılıdıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Elinize ceviz büyüklüğünde hamur alıp, rendenin üzerine bastırın ortasına ceviz yerleştirip, kenarlarını birleştirerek kapatın ve tepsiye dizin. (Annem şekil vermek için rende veya delikli süzgeç kullanıyor) Bütün hamuru bu şekilde yapıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Hurmaların üzerine soğuk şerbeti döküp, bir müddet çekmesini bekleyin. Afiyet olsun. Sevgiler...
6 yorum:
Annenin ellerine sağlık. Güzel görünüyor.
Annenin ellerine sağlık, annelerimizin yaptıklarının tadı gerçekten bir farklı oluyor :)
Çok severim ellerinize sağlık annenizede sevgilerimi gönderiyorum.Afiyet şeker olsun...
MM HARİKA GÖZÜKÜYOR..NEFİS OLSA GEREK,ELLERİNİZE SAĞLIK..SEVGİLER..
Canım bende severim annciğinin ellerine sağlık...
tatlı harika görünüyor annenizin eline sağlık 2 tane hurma tatlısı tarifi var sanırım birinde 1 su bardağı yoğurt diyor diğerinde 2 kaşık birinde tereyağ var vs ve bu tatlı kıyır kıyırmı oluyor şerbeti sıcak tatlıya dökünce hamur olmuyormu çok sordum kusura bakmayın yapmak istiyorum cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Yorum Gönder