25 Kasım 2009 Çarşamba

PAZAR KAHVALTISI - BAKLAVALIK YUFKADAN KIYMALI VE PEYNİRLİ BÖREK

Pazar kahvaltısı için ne yapsam diye düşünürken, Sevgili Müge'de bu güzel böreğin tarifini gördüm. Çok ta güzel oldu çıtır çıtır. Favori böreklerim arasında hemen yerini aldı. Şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar. Denemelisiniz..
Baklavalık yufkayı marketten aldım. 800 gr. İçinde sayılamayacak kadar çok var. İncecik...
(36 adet yaptım)
Malzemeler :
27 adet baklavalık yukka
sıvıyağ
İç Malzemesi :
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
sıvıyağ
peynir
maydanoz
Üzerine :
2 adet yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı :
İlk önce harçları hazırlayalım. Tencereye sıvıyağ dökün. Kıymaları ekleyip, kavurun. Kıymalar suyunu çektikten sonra küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin, 2-3 diş sarımsak doğrayın. Bir müddet kavurduktan sonra baharatları ve tuzunu ekleyin. Ayrı bir kapta peynirleri ezip, maydanozları doğrayın.
1 adet b.yufkayı tezgâha serin. Üzerini fırça ile yağlayın. 2. yufkayı üzerine serin ve aynı şekilde yağlayın. 3. yufkayıda üzerine serin, eğer kıymalı yapacaksanız yağlamadan iç malzemeyi eşit miktarda koyun, eğer peynirli yapacaksanız üzerini yağlayıp, daha sonra iç malzemeyi eşit miktarda dağıtıp, gevşek olmayacak şekilde rulo şeklinde sarıp, 4'e kesin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye bütün yufkaları bu şekilde yaparak, koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. (Benim fırınımda 30 dakikada pişti)

9 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Baklavalık yufkayla börek de yapıldığını duymuştum ama henüz denemedim. Uzanıp iki tane alsam senin tabağından? :) Ellerine sağlık..

Arzu dedi ki...

Aslı'cım al tabiki. Afiyet olsun. Sevgiler...

Cafe Aroma dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar, kıymalı börek de ayrı bir güzel olur zaten. Ellerine sağlık.

Zeynep dedi ki...

arzucum,
ellerine kollarına sağlık canım,nefis görünüyor.
iyi bayramlar dilerim
öpüyorum

Ballı Cimcime dedi ki...

Nefis gözüküyorlar canım, ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim, sevgiler:)

Özlemhan dedi ki...

Ellerine sağlık canım bende hertürlüsünü yaptım ama en çok kıymalıyı beğendim
pırasalı ıspanaklı peynirli

Adsız dedi ki...

merhaba
öncelikle ellerinize sağlık börek çok güzel görünüyor:)
Bu yukka sanırım yufkanın markası...nerede buluyorsunuz istenbuldayım ben ama göremedim hiç:)

Adsız dedi ki...

MERHABA
''36 TANE YAPTIM'' DİYORSUNUZ. BEN PEK ANLAMIYORUM.BEN DE YAPTIM AMA DEDİĞİNİZ ÖLÇÜ BANA FAZLA GELİYOR.SANIRIM DİLİMLEDİĞİNİZ BÖREKLERİ SAYIYORSUNUZ.KEŞKE KESMEDEN ÖNCE DE FOTOĞRAFLASAYDINIZ....

ARZU dedi ki...

Merhaba,

Şunu belirtmeliyim ki, yufkanın markasına göre yufkanın boyutu değişiyor. Ben seymen marka almıştım ve küçük fırın tepsisi boyutunda idi. 36 taneden kastım kestikten sonra saydığım dilimlerdi. 3 katlı 9 ayrı rulo yaptım toplam 27 adet yufka kullandım. Tabi paketin içinde herhalde 100 tane falan vardır. kalanı ile tatlı yapabilirsiniz. Bir dahaki sefere inşallah kesmeden fotoğrafını çekerim:)Sevgiler...