7 Kasım 2009 Cumartesi

UNLU BÖREK


Bu nefis mi nefis böreğin tarifini Disalce'den aldım, miktarlarda ufak bir değişiklik yaptım. Süper bir börek şu aralar bir çok blogta da var zaten... Bu böreğin yapılış amacı da eşimin işyeri kahvaltı partisi...


"-Benim eşim çok süper börek yapar" demiş; tabi nerde bende o kadar süperlik. Tesadüf o gün bu böreğin tarifini almıştım. (çarşamba günü) Denedim ve ortaya gerçekten çok süper bir börek çıktı. Eşimin arkadaşları çok beğenmişler; tabi benim arkadaşlarım da :))))) .... Aynı el açması börek gibi tavsiye ederim :))))


Malzemeler :

4 adet yufka
4 tane haşlanmış patates
1 büyük kâse kaşar rendesi ve lor karışımı
125 gr. eritilmiş margarin
2,5 çay bardağı sıvı yağ
Un
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz



Yapılışı :

Patatesleri haşlayın. (Ben kabukları sayup 4'e bölüp öyle haşlıyorum daha çabuk haşlanıyor) Margarini eritip sıvıyağ ile karştırın. Ilımış olan patateslerinizi elinizle ufalayın; peynir karışımını, tuzu, karabiberi de ekleyip karıştırın. Tezgahın üzerine sermiş olduğunuz bir adet yufkanın her tarafını bir fırça yardımıyla yağlayın ve elekle un eleyin. Yufkayı ikiye katlayın ve yağlama-unlama işlemini tekrarlayın. Düz tarafına iç malzemeden bolca koyup kenarlarını çok az içe katlayarak rulo şeklinde sarın. Dilimleyin ve tepsiye dizin. Artmış olan yağın içine biraz su ekleyin ve böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün. İsterseniz üzerlerine susamda serpebilirsiniz. Üzeri kızarana kadar pişirin.. Yapım aşamalarının fotoğrafını çekemedim... Ama burada var...



Herkese afiyet olsun....

İyi hafta sonları.....

7 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

bu böregi bu ara her yerde görüyorum o yüzden acayip canım istedi ama bu memlekete hazır yufka olmadıgı için bende de açmaya cesaret olmadıgından şimdilik beklemedeyiz bakalım.ellerine salık.

eldivenlerim dedi ki...

gerçektende çoğu blogda var bu börek, tadı nasıl acaba;) çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

Unknown dedi ki...

canım elınse sağlık bende birçok arkadasım sitesınde göruyorum ama daha denemedım.İnşallah deneyeceğim.sevgiler arkadasım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık bende çok seviyorum bu nefis böreği...

Mutlu pazarlar...

Zehra Gürgen dedi ki...

hımmm harika görünüyor.pratik bir börekte.deneyeceğim en yakın zamanda, ellerine sağlık..

mutfaktakizaman dedi ki...

bende karamel mutfakla ayni fikirdeyim;))

ellerine saglik canimm

SİBEL - engüzeltatlar dedi ki...

Tadı gerçekten nefis arkadaşlar...

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler, güzel yorumlarınız için..