1 Ocak 2010 Cuma

BEYAZ MISIR ÇORBASI

Yepyeni bir yılda, benim için değişik bir çorba tarifiyle merhabalar... :) İnşaallah yeni yılda bütün dileklerimiz gerçekleşir... Hepimizin yeni yılı tekrar kutlu olsun...
Bu çorbayı kayınvalidem yapıyor, nefis oluyor bayılıyorum... Beyaz mısırı evlendikten sonra ilk kez gördüm... Buyrun tarifimize...


Malzemeler :

Beyaz mısır (paket içinde satılıyor 400-500 gr arası)
Haşlanmış kuru fasulye (çok az)
Tuz
Su
Tereyağ


Yapılışı :

Mısırları bol su ile iyice pişirin. İçine haşlanmış kuru fasulyeleri koyun ve 5 dk daha kaynatın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, köpükleri gidince ocağı kapatın. Tereyağını da mısır tenceresine ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın... Tuz isteğinize bağlı. Çorbamız hazır. Servis yaparken içine yoğurt ilave de edebilirsiniz çok lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

15 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Ellerine sağlık canım..Güzel duruyor..Sevgiler..

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

değişik bir çorba ..ellerine sağlık cnm,eminim lezzetlidir..

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Eline sağlık. Bu beyaz mısırlar, kuru baklagil gibi mi satılıyor yoksa haşlanmış dondurulmuş olarak mı? Denemek isterim.

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

corba enfes sanirim kayinvaliden pisirmis ellerine saglik diyelim yeni yilin kutlu olsun sevgiler......

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık gerçekten çok değişik ...

ailenle beraber mutlu bir yıl geçirmen dileğiyle...

japon çekirdeği dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://japoncekirdegi.blogspot.com/
51. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
4 OCAK 2010 - 18 OCAK 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://japoncekirdegi.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 51.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
http://gelibolu17.blogspot.com
ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
SEVGİLER

pelince dedi ki...

Beyaz mısırı bende ilk kez gördüm,çok değişik.. ellerine sağlık..

afiyet olsun..

Onuncu Köyün Adamı dedi ki...

Görüntü güzel tadıda öyledir eminim.elinize sağlık.

Sibel dedi ki...

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, gerçekten çorba çok güzel ya da bana öyle geliyor.

Sevgili Aylin, kuru bakla gibi satılıyor ama ben marketlerde hiç görmedim kayınvalidem nerden alıyor bilmiyorum :)

Hülya dedi ki...

Misirin icine giren her yemegi cok severim! Ellerine saglik nefis gozukuyo
Hoscakal

Ozge Sipahioğlu dedi ki...

ilk defa duydum.heyecanla deneyeceğim cnm saol

Bekir Ünlü dedi ki...

Bizim yörede (sinop da) Keşkek derler bu çorbaya. İki çeşidi vardır birisi koyu renkli olan diğeri ise bu beyaz olan. Beyaz olan "düğün çorbası" olarak da geçer. Her düğün evinde kocaman bir kazan içinde yapılır gelen herkese en az bir tabak yedirtilir xD

Sibel dedi ki...

Evet Hülya bende mısırı çok severim bunuda çok sevdim,

Tavsiye ederim Özge gerçekten çok güzel oluyor,

Merhaba Bekir Bey, bloğumuza hoşgeldiniz. Benim eşimde Sinop'lu, keşkek dendiğini duymamıştım.

Damla dedi ki...

Yoğurdu nasıl ekliyorsunuz, çorba sıcakken kesilmiyor mu?

Sibel dedi ki...

Merhaba Damla, çorbayı servis ettikten sonra isteyen yoğurdu koyuyor. Ben yoğurtluda seviyorum, yoğurtsuzda, hiç kesildiğini de görmedim