5 Mart 2010 Cuma

"VEDA" VİZYONDA...

Çarşamba günü sinema günümüz dedik ama Avatar'dan sonra kaç haftadır sinemaya gidemiyorduk. Ya işimiz çıkıyordu ya da içimize sinen bir film bulamıyorduk. "Veda" filminin vizyona girmesini merakla bekliyordum. Gerek Tv programlarında, gerek radyo ve internette çok güzel yorumlar okuyordum. Gerçekten denildiği kadar var. Ben çok beğendim. Herşeyden önce bir ATATÜRK filmi. Aslında şöyle bir düşünürsek Atatürk'le ilgili filmler o kadar fazla değil. Ama ilerleyen günlerde Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı "Dersimiz Atatürk"te vizyona girecek. Bu beni çok mutlu etti.

Ama şimdi "Veda" filminden bahsedelim. Müzik, oyuncuların performansı, makyajlar süper. Sinan Tuzcu role çok yakışmış. Annesini oynayan Dolunay Soysert ve Salih Bozok'u oynayan Serhat Kılıç'ta öyle. Atatürk'ün küçüklüğünden ölümüne kadar genelde özel yaşantısının yansıtıldığı bir film. Savaş sahneleri çok fazla geçmiyor filmde. Zaten geçmesini beklersek yaşananların 2-3 saatlik filmde gösterilmesi beklenemez. Açıkçası filmi izlerken Atatürk'ün hayatı hakkında bilmediğim bazı noktalar olduğunu farkettim. Benim gibi herşeye ağlayan biriyseniz elinizden mendilinizi eksik etmeyin derim. Haftasonunda sinemaya gitmeyi düşünenlere tavsiye ediyorum. İyi seyirler...

11 yorum:

cecilia dedi ki...

yarın bi aksilik çıkmazsa bende gidiyorummm..:)

kalpkurabiye dedi ki...

gerçekten harika bir filme benziyor son sinemaya gidişimde fragmanını izledim fragmandan bile bu kadar etkilendiysem izlediğimde ne olurum bilmiyorumm..

pelince dedi ki...

Bizim öğretmende çocukları götürmek istiyormuş ama bizimkiler anlayabilir mi bilmiyorum.

sevgiler...

Nilgün Komar dedi ki...

evet sınavdan sonra yapacağım ilk işlerden biri bu.. kaç gündür sabırsılanıyorum ama az kaldı pazardan sonra izleyeceğim..

sevgiler...

Ayşegül dedi ki...

Şimdi tesadüfen keşfettim blogunuzu. iki arkadaş blog açma fikri ne kadar güzel. Başarılı da olmuşsunuz.devamını da diliyorum :)
filme gelince çok güzel anlatmışsınız. Gidilecek diye not alındı ;) inşallah en kısa zamanda..

NiLaY dedi ki...

ben de kacirmak istemiyorum bu filmi, herkese iyi seyirler :)

Unknown dedi ki...

Bizde vizyona girdiğinden beri gitmeyi planlıyoruz ama hep birşey çıkıyor. Bu hafta mutlaka gitmeliyim.

Unknown dedi ki...

Sinemada izlemeyi çok isterdim ama benim ufaklıkları bırakıp gidemem.dvd sini beklemek zorundayım.patates toplarıda nefiss görünüyorlar.
ellerine sağlık
sevgiler.

balböcükleri dedi ki...

zülfü lvaneli için bile gidilir bu filme kesinlikle süper

Saglıklımutfak dedi ki...

ARZUCUM BİLGİLENDİRMEN İÇİN TEŞŞEKÜR EDERİM CANIM . MUTLAKA İZLEMEK İSTERİM SEVGİLER

MAVİ TUTKU dedi ki...

Çocuklarımla gittik bizde, oldukça güzel film..ama Atatürk hakkında anlatılan çok şey yoktu gibi geldi bize..