6 Nisan 2010 Salı

ÜZÜMLÜ FINDIKLI BİSCOTTİ

Bu tarifi Sevgili Tijen'de görüp hemen not almıştım. Çok hoşuma gitti ve merakla bu hafta sonu denedim. Pazar sabahı kahvaltıda annemdeydik. Öğleden sonrada Eflâl hanımın (eşimin kuzeninin prensesi) doğum gününe gidicektik. Elim boş gitmeyeyim dedim ve kahvaltıdan sonra annemlerde Biscotti yaptım. Yaparkende evdekilere "öyle bir kurabiye yapıyorum ki parmaklarınızı yiceksiniz" dedim. Sanki daha önce yemişim gibi:) Ama çok şükür ilk kez yapsamda harika oldu. Kusura bakmayın mütevazilik yapamıcam:) Sütlü kahve ile birlikte birer tane herkese ikram ettim. Babam gerisi nerede bu kadarmı demeye başladı:) Dedim bu kadar misafirliğe götürücem... Bu hafta sonuda babam için yapıcam. İlk görenler kızarmış ekmek zannettiler. Gerçektende öyle görünüyor değilmi? Bu tarifi Sevgili Hümeyra'nın ev sahipliğini yaptığı "57.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği"ne gönderiyorum...
Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık
1 çay bardağı kuş üzümü (kuru üzümde koyabilirsiniz bende kuş üzümü vardı.)
Alabildiği kadar un (tarifte 3 s.bardağı yazıyordu ama biraz daha fazla koydum)

Yapılışı:

Üzümleri yıkayıp sıcak su içinde bekletip, süzün. Derin bir kabın içinde oda ısısında yumuşamış tereyağını mikserle iyice çırpın. Ardından toz şekeri ekleyip, şeker iyice eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip çırpın. Son olarak fındık ve üzümü katıp kaşık ile karıştırın. Elinize yapışan bir hamur olacak. Tepsiye yağlı kağıt serin. Elinizi biraz unladıktan sonra hamuru ikiye bölüp bir tanesi tepsiye uzun ve dar rulo şeklinde yerleştirin. Diğer yarısı içinde aynısını yapın. Elinizle üzerini biraz bastırıp düzleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin. Daha sonra fırından çıkarıp ılıması için 15 dk bekletin. Ardından biscottilerinizi keskin bir bıçak yardımıyla kesin. Tel ızgara dizerek önceden ısıtılmış 130-150 derecelik fırında 10-15 dk daha pişirin. Hava almayan saklama kabında uzun süre saklayabilirsiniz. Aslında üzerine toz şeker de serpicektim ama unuttum:(

25 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.bende deneyecem bakalım hayırlısı:)
sevgiler

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık bende denemiş
tim farklı bir tarif gerçekten hari
ka oluyor öpüyorum...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım artık bu biscotti işine de bir el atmalıyım bunu fark ettim:))

sessiz kelimeler dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.Sevgiler.

humeyra dedi ki...

Ay unuttum yazmayı. Bu arada tarifinizi yayınladım. Güzel resim görünce aklım karışıyor demek ki :)

humeyra dedi ki...

Kıtır kıtır çok güzel görünüyor. Nescafe de yanına çok yakışmıştır. Ellerinize sağlık.

şehnaz dedi ki...

ellerine sağlık canım..hiç denemedim ama sen öyle güzel anlatmışsınki yemiş kadar oldum.....

elifin terazisi dedi ki...

Ellerinize sağlık,iştah açıcı görünüyor, sevgiler:)

eldivenlerim dedi ki...

tadını merak etmedim desem yalan olur;) çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

Federica dedi ki...

mmmmmmmmmmm..che buoni!!

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım benim ellerine koluna sağlık. Çok güzel yapmışsın. Bayıldımm. Hata ara vermiştim biraz biscottiye. Çok canım çekti. Yarın yapıcam canım.
Çok öpüyorum seni
sevgiler

Zehra Gürgen dedi ki...

Hımmm biskotiyi çok severim.Ben kakaolu ve peynirli yapmıştım.Ama evdekiler tatlı olanı sevmişlerdi.Şimdi birde bu tarifi denemek lazım.

Ellerine sağlık canım
sevgiler

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Ellerine sağlık hiç tatmadım.Tariflerde görüyorum .Bende el atsam iyi olacak herhalde.Sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş

Eylem dedi ki...

tarifi hemen defterime not ettim.denemek için sabırsızlanıyorum.sonucu bildiririm.ellerine saglık.

aydilber dedi ki...

ellerinize sağlık...deniyicem

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım benim ellerine sağlık gercekten nefis olmuş benimde ilk fırsatta denemek istediğim bir tarif bu ellerine sağlık hepinize afiyet bal olsun
etfal hanıma da nice yıllar.

sayfama bıraktığın yorum içinde teşekkür ederim canım
sevgiler

Mahperi dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Bende hep pastaneden alırım. Öyle güzel anlatmışsın ki denemek lazım.

http://www.arenandfamily.blogspot.com/ dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor.

atesböcegi dedi ki...

ellerine saglik canim, gercekten nefis olmus...hmmmm... kocaman sevgiler..

Asiye dedi ki...

Arzu'cum merhaba, biscotti bende denemdim henüz fakat ne güzel ki memnun kalmışsınız. İlk denemelerim benim de başarılı olur herzaman. Fakat aynı tarif de olsa ikinci denemede hep hüsran yaşamışımdır :) ilkinde çok mu titiz çalışıyorum acaba :) Ellerine sağlık

DUSBAHCESI dedi ki...

Cok basarili olmus belli zaten fotograftan! Ellerine saglik.

tarifsiz tarifler - ipek dedi ki...

Ellerine sağlık. Bayılırım biscottiye

estergonyesil dedi ki...

cok severim ama nasil yapildigini bilmiyordum hem pratik hem guzel oh miss sevgiler...