Tatildeyken otelde mantı servisi yapıyorlardı. Ama nasıl yapıldığını ve içinde ne olduğunu bilmediğim için dışarıdan hazır alıp yememeye karar verdiğimden kendimi zorda olsa tuttum. O yüzden de yiyemedim. Anneme dedim ilk iş gelince birlikte mantı yapıcaz canım çok istedi dedim. Oda memnuniyetle kabul etti.
ımmm nefis olmuştu. Mantı dediğin böyle olur içindeki etin tadını alıcaksın. Marketlerde satılanların hiçbirinde ben bu tadı bulamıyorum içinde bişeyler var ama ne?
Malzemeler:
Hamuru için: (Annem hazırlayınca malzemeler hep göz kararı oluyor)
2 su bardağı kadar su
1 adet yumurta
tuz
Alabildiği kadar un
İç Harcı :
Kıyma
Maydanoz
Soğan
Tuz
Kırmızıbiber
Üzerine:
Yoğurt
sarımsak
tereyağ - kırmızı biber
nane
Yapılışı:
Anne eli değince farklı oluyor zaten. Gittiğimde annem hamuru hazırlamıştı. Hemen bende oturdum yapmaya başladık. Yemek için sabırsızlanıyordum:) Yaptıklarımızın hepsini haşlamadık bir kısmını fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip, derin dondurucuya attık...
Malzemeler:
Hamuru için: (Annem hazırlayınca malzemeler hep göz kararı oluyor)
2 su bardağı kadar su
1 adet yumurta
tuz
Alabildiği kadar un
İç Harcı :
Kıyma
Maydanoz
Soğan
Tuz
Kırmızıbiber
Üzerine:
Yoğurt
sarımsak
tereyağ - kırmızı biber
nane
Yapılışı:
Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıp, yoğurun. Yumuşak bir hamur olucak. Hamurunuza göre yumaklara ayırın. Hamuru açıp, kare şeklinde kesin. Hazırladığınız iç malzemeyi koyup, istediğiniz şekilde kapatın. Büyük bir tencereye bol su doldurup, kaynatın ve hooop mantılar içine. Haşlanan mantıları sarımsaklı yoğurt ile karıştırın, içine 2-3 kaşıkta haşladığınız mantının suyundan ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip, kırmızı biber yakın. Bunu da mantının üzerine gezdirelim ımm en sonda naneyi ekledik mi tamamdır. Afiyet olsuuun.
13 yorum:
Marketlerde ki mantıların içinde soya eti ve bolca irmik var canım. Soya eti yani işlenmiş soya daha ucuz. Bu yüzeden et kullanmıyorlar canım. Birde dondurulmuş mantı eğer çözülür tekrar dondurulursa içindeki soya eti zehirlemeye yapacak kadar tehlikeli olur canım.
Bu yüzden en güzel ev lezzeti. Anneciğinin ellerine sağlık canım
Çok öptüm
oy bu nasıl güzel bri etkinliktir böyle :) karnım açıktıııııı :))
Verdiğin bilgiler için teşekkürler Tijen.
ellerine salık nefis olmuş,hazırların içindeki ne yazıkki soya eti bile değil soya küsbesi durum o kadar vahim !!
Sinangil un mu kullandınız bakem siz:))
Afiyetler olsun canım ellerinize sağlık bir mantı etkinliği ben de yapayım .
Sevgiler.......
Eee anne mantısı başka tabii..bende yiyemem dışarda içinde et kıyma yok.
Ellerinize sağlık
Mantıya bayılırım,ellerine sağlık,çok hoş görünüyor.Sevgilerrrr....
İşte mantı budur fazlada söylenecek söz yok...Birde anne eli deydiyse tadından yenmez...Nefiss olmuş annenizin ve sizin ellerinize emeklerinize sağlık...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
ellerinize sağlık harika olmuş bizde sizin gibi hazır yemektense evde yapmayı tercih ediyoruz
sevgilerimle
anne eli değsin yeter:))birlikte muhabbetle yapıp yemek şifa verir insana, afiyet olsun, selam ve sevgiler
ah ben bu etkinliği yerim yerim:)))) neyse bende bu akşam arkadaşıma mantıya davetliyim..aynen hayatım hazır mantı bende sevmem içinde neydüğ belirsiz bişiler var....en iyisi evde yapmak..hatta annemizin eli değmişken yapıp buzluğa atmak :)))) afiyetler olsun ellerinize sağlık..öpüyorum sevgilerimle
Anne elinden çıkmış mantı yenmezmi bende dışarda olanları kullanamıyorum .Annenin ve senin eline sağlık Arzucum.
Bu ne kadar iştah açıcı bir görüntüdür. Bol nane, bol acı biber... Havalar ısındığı için epeydir yapmıyordum aklıma düşürdünüz,hazır havalar serinlemişken doğru mutfağa mantı yapmaya...
Ellerinize sağlık...
Seviler.
Yorum Gönder