Kendimi blog konusunda hiç bu kadar tembel hissetmemiştim. Sizleri ziyaret bile edemiyorum. Çalışan biri olarak 2010 Haziran ayındayız fakat ben işyerimde 2009 ile ilgili rapor hazırlıyorum bende artık günlük işler yapmak istiyorum. Hep geçmiş hep geçmiş nereye kadar. Çok sıkıcı bir işin içine girdim aylar oldu bitiremedim. Bir an önce bitirmek için sürekli onun üzerinde çalışıyorum ve bloğa bişeyler ekleyemiyorum. Buda canımı sıkıyor:( Keşke muhasebeci olmasaydım ehüehüehü...
Bu yemek aylaaaaaar önce yapılmış resimlenmiş arşivde bekliyordu. Çiriş zamanı geçti ben daha yeni tarifi ekleyebiliyorum. Annem pazardan almış banada verdi kavurmasını ıspanak gibi yap çok güzel oluyor dedi ve gerçekten biz çok beğendik. Çiriş sebzesiyle bu sene tanıştım, bilmediğim ne otlar varmış... Ispanak gibi yıkamasıda zor değil, en çok bu yönü hoşuma gitti:)
(Ispanaklı yumurta gibi)
Çiriş
Soğan (bol olması yemeğin lezzetini arttırıyor)
Sıvıyağ
Tuz
Yumurta
Yapılışı:
Çirişleri güzelce yıkayıp, doğrayın. Geniş bir tencerede suyu kaynatıp, çirişleri ekleyip, haşlayın. Elinizle kontrol edebilirsiniz hafif diriliğinin gitmesi yeterki. İyice süzün. Sıvıyağda doğradığınız soğanları kavurun. Tuzunu ekleyin. Haşlanan çirişleri de ekleyip bir müddet pişirin. En son istediğiniz kadar yumurta ekleyin. (Ben yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı ayrı ekledim.) Kapağını kapatıp kısık ateşte yumurtalarda pişinceye kadar beyleyin. Yemek esnasında üzerine pul biber de dökerseniz nefis oluyor:)
12 yorum:
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Galiba bu sıcak havada çalışmak daha da zor. Kolay gelsin tatlım.
Sevgiyle kal.
aaa çiriş çıkmışmı .. ama ben hiç görmedim daha pazarlarda..
ve yumurtalısınıda denememiştim.. ilk fırsatta inşallahhh
Canım çiriş hiç denemediğim bir ot...Arkadaşım pirinçlisini pişirirdi hep ama ben hiç yemedim....Pazarda önünden geçerken tuhaf bir kokusu olduğundan mıdır nedir,alıp yapmaya cesaret edemedim...Ama senin yumurtalı nefis görünüyor....
Ellerine sağlık....
Hiç yemedim ama pazarlara bir bakmak lazım.Ellerinize sağlık
Sevgiler
Canım ellerine sağlık yemeğin hari
ka.Sanırım yaz aylarında sıcaktan
rehavette çöküyor insana birde iş
yerinde senelik izinler başlayınca
vakit daralıyor öpüyorum...
pazarda hep görür ama bir türlü tadını bilmediğimden cesaret edip alamam. denemek istiyorum aslında..
ellerine sağlık canım.
öpüyorum sevgiler
Ben de hiç denemedim bu otu, başka bir blogda da görmüştüm. Pazarlarda denk gelirsem almalıyım.
İyi akşamlar Arzu'cuğum.
Arzucum kendinizi özletiyorsunuz. Çirişi bende kışın pazarda görmüştüm ege ye özgü bir ot olmadığı için pişirmeyide bilmediğimden almamıştım. Böyle denemeliyim.Eline sağlık.Sevgiler..
Canım bu mevsimlerde bu ruh hali gayet normal. Olsun güzel lezzetlerle motivasyonu arttırmak lazım değil mi
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Çirişi ben de pazarlarda hep görüyordum ama ilk defa bu sene alıp denedim. Sarımsak-pırasa arası bir kokusu, ıspanağa benzeyen bir tadı var. Özellikle yumurtalı yemeğini çok beğendim. Size afiyet olsun.
Sevgiler.
muhasebecilik zor iş valla.Allah kolaylıklar versin.benim kayınbabamda muhasebeci çok zor çok.
Bu sebzeyle daha geçen yıl tanıştım. Ben de sizin gibi yumurtalı yaptım. Çok lezzetli oldu.
Ama sadece pazarlarda o da 1-2 ay gibi bir süre... Bu sene bol bol yaptım...
Sevgiler.
Yorum Gönder