22 Mart 2011 Salı

TUZLU PASTANE KURABİYESİ

Merhabalar. Alperenle vakit geçirirken bloğa pek vakit ayıramadım. Girmek istediğimde de mahkeme kararı ile blogların kapatıldığını gördüm ve şok oldum. Neyseki bloğumuza kavuştuk arkadaşlar. Sizleri ziyarette edemiyorum kusura bakmayın lütfen. 2 aydır taşınma teleşımız olduğu için onunda sıkıntısı var üzerimde inşallah bu haftasonu evimize geçeceğiz.Bu kurabiyeyi yapalı çok oldu. Sevgili GÜLAY'dan aldım tarifini. Her zamanki gibi süper bir kurabiye tarifi. İnşallah bir daha bloğumuz kapanmaz diyorum görüşmek üzere Sevgilerimle...
Malzemeler:
250 gr tereyağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
alabildiği kadar un
Yapılışı :
Bütün malzemeleri bir kaba koyup azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 30 dk. buzdolabında dinlendirin. İstedğiniz şekli verip 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsuuun...

7 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım yeni eviniz hayırlı uğrulu olsun ve bol bol mutluluk sağlık getirsin:)

Kurabiyeler bu soğuk havada sıcak bir çay ile iyi gider değil mi:))

Ellerine sağlık canım

sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

kurabiyeler harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canım benim çok özletme kendini tuzlu
pastaların harika ellerine sağlık öpüyorum.

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

ellerinize sağlık,muhteşem görünüyorlar.

Tümay Öztürk dedi ki...

Canııımm o kadar uzun zamandır aklımdasınki kesinlikle bir ara arayacağım seni. İnşallah iyisiniz ikinizde. Ben iş başı yaptım. Aaah anlatacak çok şey var:) Laf nerelere geldi bak:) Kurabiyelerini unuutm sanma. Nefis duruyorlar tabakta:) Ellreine sağlık. Alpereni benim için koklayarak öp:)

Öznur dedi ki...

30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
SEVGİLER..
ÖZNUR

hayat dedi ki...

Canım, kurabiyeler çok nefis görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgiler...