24 Ağustos 2011 Çarşamba

KÖMBE

Çocukluğumuzdan beri yapar annem. Hoş eskiden daha sık yapardı. şimdi pen nadir de yapsa o günleri hatırlatıyor bana. Kıyır kıyır tadı var. Bu sefer tepsiye döşeyerek yaptı bazen büyük yuvarlar çörek şeklinde de yapıyor kete gibi yani. Sıcak sıcak ne kadar yediğimizi anlamadık. Peynir ve domatesle harika oluyor. Sahur için güzel bir alternatif olabilir.



Malzemeler:




1 paket margarin (eritilmiş)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 paket kabartmatozu
1/2 çay kaşığı karbonat
2 yumurta birinin sarısı üzerine
Tuz
Alabildiği kadar un

Yapılışı:

İlk önce sıvı malzemeleri ve daha sonrada toz malzemeleri ekleyip, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave edip, yoğurun. İster tepsiye döşeyin, ister büyük yassı çörek şeklini verin. Bir yumurta sarısını üzerine sürüp, çatalın ucuyla çizerek şekil verin. Önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi olana kadar pişirin:))

8 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık.Gerçekten çok güzel bir alternatif.

Unknown dedi ki...

bizim oralarda kömbe kıymalı iç ile hazırlanır.her yörede farklı işte.ellerne saglık.

Unknown dedi ki...

Sıcak sıcak bende yemelere doyamam.
Annenin ellerine sağlık cnaım
Kandilin mübarek olsun.

Unknown dedi ki...

Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

yemekbiraşk dedi ki...

olsada yesek:)
hayırlı bayramlar diliyorum
sevgilerimle..

PaSaSofraM dedi ki...

Selam arkadaslar ,

yarin basliyacagimiz biz zayifliyoruz etkinligimize herkes daverlidir. Bu yapacagimiz etkinlik kilo vermek isteyen tüm arkadaslarimiza faydali olsun diye sizlerinde yardimlariyla güzel paylasimlar yapacagimiza inaniyorum.

Saglikli yemek tarifleri, saglikli beslenmeler, saglikli diyetler, saglikli sporlar vs. vs kilo vermek icin yapilabilinen hersey icin acigiz.

Cogunluk yemek tarifi olursa cokdaha güzel olur. Hergün aktif olabilmek icin sizlerinde yardimlarini bekliyorum tüm takipcilerime doslarima vede arkadaslarima simdiden cok tsk.ediyorum. Sizlerde bizlerle zayiflamak istiyorsaniz bizimle baslayin ve pazartesi tartildiktan sonra tartinizi 1 haftaligina izine yollayin :)

Önceden yayinladiginiz tarifleride bizimle paylasa bilirsiniz

Kolay gelsin :))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
Bayramını kutluyorum. Ailenle ve neşeyle geçirmen dileğiyle,
Sevgiyle kal.

rumma dedi ki...

Tarifi not aldım..

ellerinize sağlık ,sevgiler