20 Kasım 2011 Pazar

BADEMLİ MUHALLEBİ

 uzun bir ara verdik biliyorum. İşyerinde işler çok yoğun, evde Alperen evde bütün vaktimi alıyor bundan şikayetçimiyim. kesinlikle hayır. hayatımdaki en güzel şey benim için. arayı uzattık başlangıcı güzel bir tatlıyla yapayım dedim. Çokta hafif oluyor. Bir kaşık alırmısınız?

Malzemeler:

1 lt süt
3 çorba kaşığı nişasta
1+ 1/2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı çekilmiş badem
1/2 çorba kaşığı damla sakızı reçeli

Yapılışı:

İlk önce bademleri haşlıyoruz kabuklarını soyup rondoda çekin. Süt, un, nişasta ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. damla sakızını ve tereyağını ekleyip, bir taşım daha kaynatın mikserle ile 5 dk. kadar çırpın en son bademleri ekleyip, karıştırın ve kaselere koyun. Soğuk olarak sevis edin. Afiyet olsun...