20 Ocak 2014 Pazartesi

PORTAKALLI KEREVİZ



İyi haftalar diliyorum. Tarifim annemden. Normalde kereviz salatasını yoğurtlu sarımsaklı olarak tüketmeyi tercih ederim. Ama böyle de çok güzel. Davet masalarınızda kesinlikle göz doldurucak bir salata.

Malzemeler:

Kereviz
2 yemek kaşığı mayonez
Yoğurt (göz kararı)
Tuz
Portakal
Nar
Ceviz

Yapılışı:

Yoğurt ve mayonezi karıştırın. Rendelediğiniz kerevizleri ekleyin. İsteğe göre tuz ilave edip, karıştırın. Portakalların kabuklarını soyun ve yuvarlak biçimde dilimleyin. Servis tabağına bir dilim portakal, üzerine kereviz karışımını koyun. Üzerini nar ve cevizlerle süsleyin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: