Malzemeler:
3 Adet yufka
İçi için :
Peynir, Maydanoz
Sosu için :
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Üstüne :
Yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı :
Yufkayı tezgaha serin. Su ve sıvı yağ karışımını her tarafına sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını ortada birleştirin. Tekrar üzerine karışımdan sürün. Yufkanın kenarına peynir harcını yayıp, rulo şeklinde sarın. Bıçakla istenilen uzunlukta 5-6 parçaya kesin. Diğer yufkalarla da aynı işlemi yapın. Tepsiye dizin. (yağlamayın) Üzerine yumurta sarısı sürüp, pişirin.
Benim gibi üzerine yumurta sarısını sürmeden dondurucuda saklayabilirsiniz...
7 yorum:
acil durumlar için güzel bir tarif.
Bu börek gerçekten çok güzel bir tat her zaman buzluğun bir kenarında bulundurmak gerekir diye düşünüyorum.sizinkide değişik katlanmış daha az zaman harcanıyor sanıyorum deneyeceğim ellerinize sağlık canım.sevgilerimi gönderiyorum..
adı ilginç...
tam benlik acil durumlar için süper yapıp buzluğa koyma zamanı öptüm cnmm sevgiler
Canım seni mimliyorum. Cevap vermek istersen soruları burdan alabilirsin.
http://perininmarifetleri.blogspot.com/2009/04/mim.html
sitemde seni bekleyen bir ödül var.ugrarsan sevinirim
arzucuğum güzel günlerde afiyetle yersiniz inşAllah..ismi ilginç demişler ya:)) yolda radyo dinlerken duyduğum yolun ortasında kağıda yazıdğım bir tarif oldu tam ismini radyosunu duyamadığımdan ismi böyle oldu tabi bir de çıtırlığı eklenince:) yiyenlere afiyet olsun ..
Yorum Gönder