28 Ağustos 2009 Cuma

PATATESLİ KOL BÖREĞİ


Günaydın Arkadaşlar. Herkese Hayırlı Cumalar... Yine sahur için yaptığım bir tarif vereceğim arkadaşlar eğer kabul ederseniz :) Ve bu tarifimi Sevil (http://birdemliksohbet.blogspot.com/) arkadaşımızın "İftar Bereketi Etkinliği 3" için gönderiyorum kabul ederse...

Malzemeler:
2 kişilik

2 adet yufka
2 adet haşlanmış iri patates
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
Sıvıyağ
Nane, kırmızı pul biber, karabiber, tuz

Yapılışı:
Sıvıyağı tencereye koyup soğanı küçük küçük doğrayalım. Soğanlar renklerini değiştirene kadar kavuralım. Baharatlarıda ekleyip 1-2 dk daha karıştıralım. (Ben 1 çay kaşığı da salça ekledim isteğinize göre sizde ekleyebilirsiniz). Başka bir kapta patatesleri ezip tenceremize ekleyip 5-6 dk daha kavuralım, altını kapatıp soğumaya bırakalım. 1 adet yufkayı tezgaha serelim iç malzememizden bolca koyalım ve yufkayı rulo şeklinde saralım. Sardığımız yufkanın bir ucundan başlayarak içe doğru saralım (Gül böreği gibi) hafif yağlanmış tepsiye koyalım. Ben yuvarlak borcam tepsinin küçüğüne yaptım. 2. yufka içinde aynı işlemi yapalım ancak onu rulo yaptıktan sonra tepsiye koyduğumuz diğer yufkanın etrafına saralım. Yumurtayı beyazından ayırmadan bir kasede çırpıp böreğimiz üstüne sürelim. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.

Ufacık bir börek için uzun bir anlatım oldu galiba.. :)

Herkese afiyet olsun.....

6 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglık canım.sahur için çok güzel bir alternatif olmuş.

Sevil Şahin dedi ki...

SİBELCİM KATILIMIN VE KATKIN İÇİN TŞK EDERİM HEMEN ALIYORUM TARİFİNİ SEVGİLER

İnci Yemek dedi ki...

Böreklerin piridir:) benim için patatesli börek ellerine sağlık canım hem sunum hem anlatım mükemmel olmuş yiyenlere afiyet olsun sahur için tam isabet bir seçim olmuş canım.hayırlı hafta sonları..

SİBEL - engüzeltatlar dedi ki...

Evet arkadaşlar sahur için çok güzel oldu...

Teşekkürler Sevilcim

Hapinize hayırlı cumalar

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok iştah kabartıcı olmuş afiyet şeker olsun...

harikamutfak dedi ki...

merhaba canım...ellerine sağlık. börek nefis görünüyor. güzel bir hafta sonu geçirmeni dilerim...