11 Eylül 2009 Cuma

HASANPAŞA KÖFTESİ

Daha önce yapmıştım ama resmini çekemediğim için yayınlayamamıştım. Hem tadı hemde sunumu güzel oluyor.

Malzemeler:

1 kilo kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
4 dilim bayat ekmek içi
tuz, biber, kimyon

4-5 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı kaşar rendesi
süt
tuz

1 bardak su
1 yemek kaşığı salça (ben tatlı biber salçası kullandım)

Yapılışı:

Köfte malzemelerini bir kaba koyup, iyice yoğurun. Köfteden cevizden biraz büyük toplar alıp ortası çukur olucak biçimde şekil verip, tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Patatesleri haşlayıp, ezin. 1 yemek kaşığı tereyağ, tuz, kaşar rendesini ve sütü azar azar ekleyerek mikserle karıştırın. (süt miktarını göz kararı koydum)

Fırından çıkardığımız köftelerin üzerine patates pürelerini koyun. 1 su bardağı su ile 1 yemek kaşığı salçayı iyice karıştırıp, köftelerin üzerine birer yemek kaşığı dökün. Geri kalan sosu tepsiye döküp, üzeri kızarıncaya kadar tekrar pişirin. Afiyet olsun.

7 yorum:

ipek dedi ki...

Arzucum sunumuna bayıldım köftelerin, eminim tadları da çok güzeldir.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Teşekkür ederim İpek'cim...

Pembe Tatlar dedi ki...

Arzucuğum ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...

Unknown dedi ki...

Hem göze hem damağa hitap ediyor. Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Paşalara layık olmuş doğrusuu

ellerine sağlık
sevgilerrr

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel bir görüntü olmuş.Tadından hiç şüphem yok.Afiyet olsun.

eldivenlerim dedi ki...

çok severim;) köfteler çok ama çoook lezzetli gözüküyor, pilavın yanınada pek yakışmış;) ellerine sağlık arkadaşım...
bol bereketli ramazanlar, mutlu pazarlar....