Bu güzel tuzlu kurabiyeyi Sevgili Müge'de görmüştüm. Değişik oldu acılı acılı. Eşimin doğum gününde yapmıştım. Herkes tarafından da beğenildi. Bakalım sizlerde beğenicekmisiniz?
Malzemeler:
125 Gr. (yarım paket) Margarin veya Tereyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/3 (yarım) Çay Bardağı Sirke
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı (silme) Kuru Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pul Biber
4-5 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/3 (yarım) Çay Bardağı Sirke
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı (silme) Kuru Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pul Biber
4-5 Su Bardağı Un
Yapılışı :
Oda sıcaklığında beklettiğiniz, iyice yumuşamış margarin, yoğurt, sıvı yağ ve sirkeyi mikser ile 1-2 dk. çırpın. (tüm malzemeler iyice özleşip, krema kıvamına gelinceye kadar) 3 Su Bardağı un, pudra şekeri ve tuz'u bir kaba birlikte eleyin. Sıvı karışıma, unlu karışımı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur, toparlanıncaya kadar azar azar un eklemeye devam edin. Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil, poğaça hamuru gibi biraz sert olucak. Fesleğen ve pul biberi de ekleyip, çok az daha yoğurun. Hafifçe un serptiğiniz tezgahta, hamuru yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu, susam, haşhaş vs. serpin. 180 derecede önceden ısıtımış fırında, üzeri ve altı turuncu olana kadar pişirin. Afiyet olsun...
21 yorum:
Of offf fesleğen varrr bayılldımmmm :)
kurabiyelerin çok iştah açıcı duruyor.servis tabağınada bayıldım.film konusunda da sana katılıyorum ilk film süperdi yeni aya göre.anlatım dili güzel gene de güzel alacakaranlık severlere..sevgiler
hımm fesleğen eminim süper olmuştur ellerine sağlık canım..
ELLERİNİZE SAĞLIKK NEFİSS BİR GÖRÜNTÜÜ..
Baharatlı çok güzel olmuştur eminim.. ellerine sağlık..
Sevgiler.
Ellerine saglık, nefis görünüyorlar, baharatı çok severimde, eminim muhteşem olmuştur.sevgiler.
içinde pudra ş.de var tadını çok merak ettim deneyeceğim bende ellerine sağlık canım hayırlı cumalar diliyorum
ımmm feleğenli ha hiç denemeedim yapmalıyııım ellerine sağlık
hemde feslegenli nefis olmus nefis... kokusu mis gibi ta buraya geldi. ellerine saglik canim.
Evet Arzucugum, kizimda büyüyor, blogu actigimda daha kirki bile cikmamisti simdi kocaman oldu ve cadilik yapmak icin planlar kurar oldu.
findikli krokanlarda nefis olmus. Ben bademlisini cok severim. Burda artik noel pazarlari kuruldu bol isikli mis kokulu. her türlü krokanlar hmmmmm... kocaman sevgiler.
Fesleğenin nefis bir tat kattığına eminim ellerinize sağlık...
fesleğen kimbilir ne kadar yakışmıştır bende denemek istiyorum ellerine sağlık canım sıcacık sevgiler
fesleğenli nefis olmuştur ellerine sağlık
yaaa canim cekti valla. cok lezzetli görünüyor. ellerine saglik...
Canım kurabiyeler nefis görünüyor.Eline sağlık.
Sevgiler...
ben de severim tuzlu kurabiyeyi. ellerine sağlık canım. nefis görünüyor. sevgiler...
Nefis kokuları duyar gibiyim, canım, ellerine sağlık..iyi hafta sonları....sevgiler....
ellerine sağlık eminim çok güzel olmuşlardır
tabağına ve kurabiyelerine bayıldım...ellerine sağlık....
Tuzlu kurabiyeleri çok severim, çocuklar yüzünden tatlılardan sıra gelmiyor. Ellerine sağlık sevgili Arzu.
harika görünüyorlar..
misler gibi hemde..
iyi haftalar canım.
canim ben bu kurabiyeleri yaptim ve cok güzel oldular. 6 kisilik bir aile oldugumuzdan ben iki katini yaptim. ama aslinda orjinal miktarida yetermis. bir hayli cikiyormus cünkü.
ya garip bir sey varki oda su, firindan cikarttim ama üzerini kapatmadim hemen terlemesinler diye. ama daha bir 20 dakika gecmedi bi tekrar deneyeyim dedim sanki bir gün öncesinden kalma gibi. yani bu kadar cabuk bayatlamis olamaz dedim kendi kendime ama bnun sebebi de ne olabilir bir türlü bulamadim. sizin bir fikriniz varmi?
Yorum Gönder