30 Ağustos 2010 Pazartesi

HAMUR KIZARTMASI

Cumartesi gecesi sahura annemlerdeydik. Annecim hamur kızartması yaptı bizim için. Herkes uyudu ama biz annemle oturduk bütün gece. Gerçi mutfak geçti bütün zamanımız:) Pufidik pufidik hamurlar kızarttı. Hamur kızartmasını nasıl yersiniz? Ben arasına peynir koyarak ta çok severim, reçele bandırarak ta:)


Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 adet yumurta
2 adet kesme şeker
tuz
alabildiği kadar un

Yapılışı:

Su ve süt tencereye boşaltılır. Ocakta biraz ısıtılır ılık olucak. 1 adet yumurta (gevrek olması için), şeker, tuz ve maya ilave edilir. Karıştırılır. Alabildiği kadar un ilave edilerek yoğurulur. Tencerenin kapağı kapatılır ve beze sarılarak mayalanması için 30-40 dk bekletilir. Bizim hamur tencereden taşmıştı:) Tezgâh yağlanır. Hamurdan bezeler alınır elimizle şekil verilir ve kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsuuuun. Sevgiler...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Hmm cok güzel oluyor hamur kizartmasi,dedigin gibi peynirliside cok nefis oluyor...

Ellerinize saglik.

kalpkurabiye dedi ki...

ayy ne kadar da güzeller puf puff:))
afiyet bal şeker olsunn:))
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN..

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz olmuş.
(Bugün http://gencalsabahattin.blogspot.com/ adresinde cafepepelanın nevzine tatlısını yayınladım.
Her pazartesi yapılacak yayınlarda yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.)

Saygılar.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

önce peynir domatesle yerim bi kaç tane, sonra çilek reçeliyle:)

anneciğinin ellerine sağlık canım..

Zehra Gürgen dedi ki...

Annem gelse de bizde böyle herkes uyuyunca sohbete dalsak...

hamur kızartmasını ah bir yiyebilsem, ama kızartma yiyince miğde ağısı ve asit yanması oluyor :(

ellerine sağlık canım, yiyebilenler kıymetini bilsin..

sarımutfak-hande dedi ki...

bayılırım ama hep hamuru fırından alıp yapıyorum ellerine sağlık nefis olmuş seninkiler canım

yemekbiraşk dedi ki...

aynen bende peynir ve reçelle bayılırım çocukluğumu hatırlatır bana mevlütlerde yapılırdı yanında reçel ve peynirle ikram edilirdi koca koca tavalarda ateş yakılarak pişirilirdi.. neden böyle çocukluğa bu kadar özlem duyulur..
sevgiler..

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ben her şekilde yerim:)
Ellerine sağlık canım
sevgiler

lezzet-i mekan dedi ki...

Arzucum bende bayılıyorum bu hamura, annemde bize genelde pazar kahvaltısına gittiğimizde yapıyor. arasına ne koyarsan koy müthiş lezzetli olduğu için aslında çok tehlikeli bir yiyecek. arada bir olsun artık okadarcık tehlike. anneninde seninde ellerine sağlık canım. iyi geceler diliyorum. sevgiler.