Güzel bir hafta diliyorum herkese. Ramazan geldi gelicek derken sonuna yaklaştık bile. ALLAH bütün müslüman aleminin oruçlarını dualarını kabul etsin. RABBİM herşeyde olduğu gibi bu sıcak havalarda da oruç ibadetimizi yerine getirmemiz için sabrını veriyor. Bereket yağdı bu mübarek ayda....
Uzun zamandır yapmak istiyordum profiterolü. Tarifi tabiiki Sevgili Müge'den (Hünerli Bayanlar) aldım. Sağolsun videolu anlatımını eklemiş bloğuna. İzleyerek yaptım. Resim biraz acele çekildi ama idare edicez artık:) Tarifi aynen Müge'den kopyalıyorum. Püf noktaları bol olan bir tatlı haberiniz olsun. Ama tadı nefis. Ancak 2 gün dayanabildi zaten, son kalanlarında resimlerini zor çektim:) Anlaşılan bol bol yapacağım bu tatlıdan. Büyük istek gördü çünkü:)
Malzemeler:
Hamuru için:
1,5 Su Bardağı Su
100 Gr. Margarin
1 Su Bardağı Un
5 Adet (Orta Boy) Yumurta
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Şeker
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
üzerine çikolata sosu hazırlanır.
Profiterol Hamurunun Yapılışı:
Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin. Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin. Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın. Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun. Tepsinizi hafifçe yağlayın. Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin. Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun. 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin. Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın. Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin.Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı:
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.
Profiterol Hamurunun Yapılışı:
Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin. Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin. Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın. Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun. Tepsinizi hafifçe yağlayın. Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin. Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun. 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin. Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın. Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin.Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı:
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.
23 yorum:
Nefis bir görüntü gel beni ye diyor Arzucuğum ellerine sağlık iyi bayramlar diliyorum sevgiler...
profıterol benımde aklımda ama ramzandan sonra yapayım dedım yemnezz dıye
En sevdiğim tatlıdır nasıl güzel gözüküyor olsada yesem:))Ellerine sağlık...
Bende mügenin tarifini denemek istiyorum bir türlü kısmet olmadı. Sİz tam tutturmuşsunuz darısı başımıza :) Ellerinize emeğine sağlık...
mmmmmmmmmmmmm....sublimi!!ciao!
Hiç dayanamam profiterole! Of olsa da yesem..
Ellerine sağlık canım..
off off aşkım profiterol. ellerine sağlık. ben de en kısa zamanda yapcam ia.paylaşım için teşekkürler. yeme şansına erenlere de afiyetler...
içten sevgiler...
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Arzucum ellerine sağlık yapması çok
uğraşlı yemesi 5 dakika:))Ellerine
sağlık öpüyorum.
profiterol nefis bir tatlı ellerinize sağlık
sevgiler..
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Bayramda baklava yerine ben de profiterol yapmayı düşünüyorum. Afiyetler olsun.
Sevgiler.
Harika görünüyor :)
canım çok seviyorum ben profiterolü yaaaa:)
off canımı istettinn:))
harika görünüyorlar, cok severim bende profiterolü...
ellerine saglik canim
Ah işte harika bir profiterol!
bayıldım canım ellerine sağlık
sevgiler
Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
iyi bayramlar dilerim...
Sevgiler,
Deniz..
Yaptığın bütün ibadetlerin Allah katında kabul görmesini umud ederek, ailenle bereber huzurlu ve mutlu, çok güzel bir Bayram geçirmeni diliyorum. Bayramın kutlu olsun....
Sofranız afiyetli, paranız bereketli,
kararlarınız ise isabetli, yuvanız muhabbetli,
Kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli,
yüzünüz mutlu, bayramınız kutlu olsun
Sevgilerimle Sevim
selam arzu,profiterol cok nefis görünüyor,cok begendim.seni ve blog unuzu tanidigim icicn cok mutluyum.sana ve sibel e iyi bayramlar dilerim.
Ellerine saglik. Bir gün benim de denemek istedigim bir tatli. Hayirli bayramlar sevgiler...
geçmiş bayramınız kutlu olsun, sevgiler..
Mmmmm.... Senin de ellerine saglik arkadasim... Bayilirim profiterole... En kisa zamanda ben de hazirlayacagim.... Sevgilerimle, afiyetler olsun...
çok teşekkürler, tarifi kaybetmiştim. seninki de nefis görünüyor, eline sağlık...
Yorum Gönder