Merhaba herkese...
Bu aralar gözlemeye dadandık desem... Özelliklede pazar sabahları. İnternette bir ara döküm tava tencere araştırmasına girmiştim. Geçen sene, sonunda kararımı verip, HECHA marka ızgarayı aldım. Kullandıkça ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Balık, köfte, tavuk harika oluyor. Uzun olduğu için (iki ocağın gözünü kaplıyor) çok fazla yemeği bir kerede pişirebiliyorsunuz. O yönü beni daha çok çekti. Izgaranın bir yönü tırtıklı, bir tarafı düz. Düz olan kısımla gözleme yapmayı denedim ve süper oldu. Eşim bayıldı. Az yağlı oluyor. Tadı sac'da yapılmış gibi. İlk resimde de görüldüğü gibi ilk önce gözlemelerim balon gibi şiştiler ama sonra söndüler:) 5 dk. kadar ızgarayı iyice ısıtmanız gerekiyor. Daha sonra gözlemeleri pişiriyorsunuz...
Yapağınız yiyecekleri yağlamak lazım tavukta biraz zorlanmıştım. Yada ızgarayı fırça yardımıyla yağlıyorum. İlk denemede Palamut yaptık tadı gerçekten çok güzeldi. Mangal tadında...
6 yorum:
Bende döküm tava arayışındayım,karar veremedim bir türlü ama mennun olman kararımı kolaylaştırdı.
Gözlemeler nefiss görünüyorlar canım..
Ellerine sağlık.
patatesli gözleme 10 numara bencee
iştah açıcı nefis görünüyorlar. :) teşekkürler.
bayılır gözleme yemeye
güzel gözleme =)
güzel paylaşım teşekkürler
Yorum Gönder