Bu tarifi blog arkadaşımız Candan Tarifler'den aldım. Çokta güzel oldu. Biz beğendik, umarım sizlerde beğenirsiniz. Resimler makinemden dolayı çok soluk görünüyor. En kısa zamanda düzelteceğim :) Sevgiler...
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
ayçiçekyağ
tereyağ
tuz
kesme şeker
bir kaç damla limon
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet ekmek içi
kırmızıbiber, nane, kimyon, karabiber
3 adet domates
sarımsak
zeytinyağ
maydanoz
Yapılışı :
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
ayçiçekyağ
tereyağ
tuz
kesme şeker
bir kaç damla limon
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet ekmek içi
kırmızıbiber, nane, kimyon, karabiber
3 adet domates
sarımsak
zeytinyağ
maydanoz
Yapılışı :
Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletip, beyaz suyu akana kadar yıkayıp, süzün. Tencereye biraz ayçiçekyağ koyup, kızdırın. Pirinçleri ekleyip kavurun. Daha sonra 3 bardak sıcak suyu ekleyin, içine 1 yemek kaşığı kadar tereyağ, 1 kesme şeker, tuz ve bir kaç damla limon damlatın. Karıştırıp, ocağın altını kısıp, pişirin. Kıymayı bir kaba alın. Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin. Ekmek içini, tuz ve baharatları da ekleyip, iyice yoğurun. Minik toplar yapın. Üzerlerine un serpin. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Ayrı bir yerde domatesleri küçük küçük doğrayıp, 1 yemek kaşığı kadar yağ, tuz ve doğanmış 1-2 diş sarımsak ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirip, köftelere karıştırın. Sersis yaparken pilavın üzerine köfteleri yerkeştirip, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun...
4 yorum:
Resim güzel çıkmış canım soluk gibi durmuyor.Sunumun çok güzel olmuş. Afiyet olsun.
Ali Paşa ağzının tadını bilyormuş pilav harika görünüyor ellerine sağlık.
Sunumu çok şık olmuş, ellerine sağlık harika görünüyor.
hem göze hem mideye hitap etmis eline saglik
Yorum Gönder