10 Eylül 2009 Perşembe

İFTAR DAVETİ


Geçtiğimiz Cumartesi ilk iftar davetimi kayınvalidemleri çağırarak verdim. Haftaiçi çalışınca her şey cumartesi gününe kaldı. Sabah erken kalktım, temizlik yaptım. Saat 12’ye doğru işim bitti. “Oh” dedim çabuk bitti bana da yemek yapmak için çooook zaman kaldı diye düşündüm. Ama yanıldığımı iftar zamanı anladım. Aslında Cuma akşamından tatlımı ve barbunyayı yapacaktım ama başımdaki aşırı derece ağrı buna izin vermedi. Bir dahaki sefere ne kadar ağrırsa ağrısın yapacağım.

İlk önce incir kekli muhallebimi yaptım. Barbunyayı ve devamında mercimek çorbasını pişirdim. Arkasından davetlilerimden eşimin kuzeni Emel geldi 5 aylık kızıyla birlikte. Çok tatlıydı gelirken arabada mışıl mışıl uyumuş. Evde de uyumaya devam etti hanımefendi.
Eeeee böyle erken gelinirse mutfağa da girilir değil mi? Tabi biraz dinlendi sonra kırmızı biberleri ve patlıcanları közlemesi için Emel’in eline tutuşturdum. Bende o sırada sigara böreklerimi hazırladım. Közleme işi bitince salatayı yaptım. Yoğurtlu havuç salatasını hazırladım. Sonra Hasanpaşa köftemi hazırlayıp fırına verdim. Patates püresini hazırladım, saat iftar vaktine yaklaşmaya başladı. Tabi beni de telaş sardı. Pilavı sıcak suya koydum. Masamı hazırlamaya başladım. Daha çooook işim vardı. Bülenti de mutfağa sokma zamanı gelmişti. Sağolsun eşim bana mutfakta da çok yardımcı oluyor. Sigara böreklerini kızarttı. Bende Hasanpaşa köftelerinin üzerine pürelerini koyup, tekrar fırına verdim. Son olarak Pilavı hazırlamak kalmıştı ki olan oldu. Pilavı yıkayıp kavurmaya başladım pirinçler bir tuhaf oldu. Kendi kendime bu pilavda bir sorun var böyle olmaması lazım dedim ama yinede kavurmaya devam ettim. Pirinçler yapılmaya başladı. İşte o an alev alev yanmaya başladım. Kayınvalidemler geldi. İftara 15 dk. var ve pilav ortada yok. Lapa oldu iyicene. Kayınvalidem boşver kızım böyle yeriz falan dedi ama olurmu hiç. Bu kadar hazırlık yap, pilavda takıl olucak şeymi. Suda bekletmeden tekrar yapalım dedim. Sedef dışında kimsede bu şekilde pişirmemiş. Sağolsun Sedefte hemen pilavı yaptı ama pilav demlenmediği için biraz geç servis yaptım. Aaaaaah ah görüyorsunu dimi neler geldi başıma. Her şey yolunda gitsin güzel olsun diye saatlerce yap, pişir, emek ver sonunda en kolay yemekte sinirlerin bozulsun. Herkes çok güzel olmuş derken ben halen pilavın neden öyle olduğunu düşünüyordum…

Masayı eşim çekti ben o sırada mutfakta bir oraya bir buraya koşturuyordum:)

Masamızda

Yoğurtlu Havuç Salatası
Sigara Böreği
Közlenmiş Kırmızı biber ve Patlıcan Salatası
Zeytinyağlı Barbunya
Hasanpaşa köftesi ve Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Tatlı olarakta Muhallebili İncirli-Cevizli Kek (resmini çekmeye fırsat bulamadım)

7 yorum:

zeynep dedi ki...

hayırlı ramazanlar elıne sağlık canım, ALLAh kabul etsin inşllh..
masan enfes hasan paşa favorim oldu ama sanırım tarifi yok yada ben bulamıdım.Geri dönüşünüzü beklıycem ,öptm canım..

armina dedi ki...

Harika bir sofra hazırlamışsın, ellerine sağlık. Pirinç pilavı yaparken mutlaka bir sorun çıkar özellikle misafir geleceği zaman.

eldivenlerim dedi ki...

hepsi harika gözüküyor, özellikle hasanpaşa köfte;) ellerine sağlık arkadaşım,

soruna gelince aslında kendi blogumda yazdım ama burayada yazayım;)yufkaları üst üste koyup kadayıfları serpiştirdim,inşallah işe yarar;)
bol bereketli iftarlar.....

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık arkadasım afiyet şeker olsun.

FERZAN dedi ki...

canım yemeklerin gayet güzel olmuş ellerine sağlık,bazen elinde olmadan bazı aksilikler olabiliyor hoşgörmek lazım,sevgiler,bana da beklerim...http://hazanmevsimi68.blogspot.com/

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım allah kabul etsin ellerine sağlık herşey nefis....

Unknown dedi ki...

Ufak bir aksilik olsada herşey mükemmel görünüyor. Ellerine sağlık canım.