2 Aralık 2009 Çarşamba

KALPLİ BOL ÇİKOLATALI FINDIK KROKANLI PASTA

Buradan tekrar herkesin geçmiş Kurban Bayramını kutluyorum. ALLAH KABUL etsin. 24 Kasım'da eşimim doğum günü pastasının tarifini sonunda yayınlama fırsatı buldum. Çikolatalı pastayı çok sever kendileri. Aslında kim sevmezki :) Pandispanyayı Sevgili Müge'nin bloğundan aldım. Çok güzel bir arşiv hazırlamış. Pastam için yaptığım çikolata sosunu ve ganajı Sevgili Zinnur'dan aldım. Paylaşımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Pastamın tarifini Düşbahçesi'nin Pastakolik Etkinliği "Pasta Süsleme Teknikleri" ne gönderiyorum...






Malzemeler:

Pandispanya İçin :

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Bu ölçülerin yarısını kullanarak kalpli pandispayamı hazırladım.

Çikolatalı ara kreması :

2 yemek kasigi misir nisastasi
5 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi kakao
1 çimdik tuz
1 bardak sut kremasi
1+ 1/4 bardak sut
2 buyuk yumurta
1+ 1/4 bardak damla cikolata

Çikolatalı Ganaj :

1 paket süt kreması
200 gr bitter çikolata

Fındık krokan

Yapılışı :

Pandispanya : Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur) Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 55-60 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Bu ölçülerin yarısını kullanarak kalpli pandispanyamı da aynı şekilde pişirdim.
Çikolatalı ara kreması : Mısır nişastası, şeker, kakao ve tuzu çelik tencereye alıp, karıştırın. Üzerine krema, süt ve yumurtalari ekleyip, telle bütünleşene kadar çırpın. Damla çikolataları da ekleyin. Tencerenizi orta atese koyun. Telle yavaş ve devamlı şekilde karıştırarak puding kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.
Çikolatalı ganaj : 1 paket süt kremasını cezveye boşaltın ve kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın. Küçük küçük parçalara ayrılmış çikolatayı ekleyip, eriyinceye kadar sürekli aynı yöne doğru karıştırın. İstediğiniz koyuluğa gelene kadar bekletin.
Pastanın yapılışı : Pandispanyalar piştikten sonra soğumasını bekleyin. Ortadan ikiye kesin. 1 gün önceden yaparsanız daha iyi oluyor. Pastanızı koyacağınız tabağı Acemi Şef'te görüldüğü gibi yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine 1 kat pandispanyayı koyun, sütle ıslayın. Çikolatalı pasta kremasını sürün, fındık krokanları serpin. Üzerine 2. kat sütle ıslattığınız pandispanyayı koyun. Yine üzerini kremayla kaplayın. Soğuyan kalpli pandispanyayıda ortadan ikiye bölün. ilk katını yuvarlak pastamıza yerleştirip, sütle ıslayın. Arasına krokanları serpin, kremayı sürün. Kalpli pandispanyanın ikinci katınıda sütle ıslayıp, pastanın üzerine yerleştirin. Üzerini çikolatalı kremayla tamamen kapatın. Hazırladığınız çikolatalı ganaj istenilen kıvama gelince (çok koyulaşmasın sürmesi zor oluyor) pastanın ortasına dökün. Ganaj yoğunluğuyla pastayı kaplayacaktır. Kenarlarını düzeltin. 10-15 dakika bekledikten sonra tabağın altındaki yağlı kâğıtları alın. Tertemiz bir tabak ve kocaman bir pasta karşınızda :) Ben üzerine beyaz çikolata rendeleyip, bolcana sertip. Kar gibi oldu.

17 yorum:

DUSBAHCESI dedi ki...

Pasta nefis gorunuyor ellerine saglik. Katilim icinde cok cok tesekkur ediyorum! Hollandadan sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım yiyenlerede afiyetler olsun....

derya dedi ki...

Arzucum ellerine sağlık süper olmuş pastan öpüyorum...

Mahperi dedi ki...

Müthiş bir pasta olmuş.Çok güzel ellerine sağlık

birdutmasali dedi ki...

arzucum harika olmuş gerçekten.
tekrar tebrik ederim canım.

SerpiL dedi ki...

ellerine sağlık ağzıma laaaaaaayık:)

DUSBAHCESI dedi ki...

Selam!!! Bloguma ugrarmisniz size bir suprizim vaaaaaar! :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

eşinize sizlerle birlikte nice uzun ömürlere olsun inşallah:)

pasta da enfes görünüyor, ellerinize sağlık..

disal dedi ki...

canım eşinin geçmiiiş doğum günü kutlu olsun...ne kadar güzel bir pasta yapmışsın....ellerine sağlık...

bende bu pandispanya tarifini deneyeyim diyorum bi türlü fırsat bulamıyorum...

öpüyorum canım seni...

mutfaktakizaman dedi ki...

cok nefis gorunuyor canim elleirne saglik...

Damak Tadı dedi ki...

Pastanın nefis olduğu nasıl da belli oluyor..Ellerine sağlık..


Sevgiler..

NarincE dedi ki...

Ben de bu pandispanya hamurunu kullanırım çoğunlukla. Yumuşacık oluyor. Eşinin geçmiş de olsa doğumgünü kutlu olsun.
sevgiler...

Arzu dedi ki...

Düşbahçesi etkinliğine katılmak benim için zevkti.

Sevgili, Pembe tatlar, Mahperi,Derya, Nunu, Serpil, Papatya Prenses, Disal, Mutfaktaki zaman, Damak tadı ve Narince hepinize teker teker teşekkür ederiz bu güzel yorumlarınız için. Sevgilerimle...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR. EŞİNE NİCE SENELERE...NİCE YILLAR SENİNLE BİRLİKTE...
SEVGİLER CANIM...

meltemmutfakta dedi ki...

Kalp şeklinde,krokanlı,çikolatalı,
bol fındıklı daha ne olsun harika bir pasta ellerine sağlık Arzu ...
sevgiler

Zehra Gürgen dedi ki...

Geçmiş doğum günü kutlu olsun eşinin. Pasta çok güzel olmuş ellerine sağlık

sevgiler

Arzu dedi ki...

Günaydın herkeseee. Sevgili Candan, Meltem ve Zehra güzel yorumlarınıza teşekkür ederiz:)