Cumartesi gecesi sahura annemlerdeydik. Annecim hamur kızartması yaptı bizim için. Herkes uyudu ama biz annemle oturduk bütün gece. Gerçi mutfak geçti bütün zamanımız:) Pufidik pufidik hamurlar kızarttı. Hamur kızartmasını nasıl yersiniz? Ben arasına peynir koyarak ta çok severim, reçele bandırarak ta:)
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 adet yumurta
2 adet kesme şeker
tuz
alabildiği kadar un
Yapılışı:
Su ve süt tencereye boşaltılır. Ocakta biraz ısıtılır ılık olucak. 1 adet yumurta (gevrek olması için), şeker, tuz ve maya ilave edilir. Karıştırılır. Alabildiği kadar un ilave edilerek yoğurulur. Tencerenin kapağı kapatılır ve beze sarılarak mayalanması için 30-40 dk bekletilir. Bizim hamur tencereden taşmıştı:) Tezgâh yağlanır. Hamurdan bezeler alınır elimizle şekil verilir ve kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsuuuun. Sevgiler...