Merhabalar, süper bir tatlı sunuyorum size. Yapan arkadaşlar bilir. Ekşimsi tat seviyorsanız tam size göre. Yapımıda çok basit. Buzluğunda vişne olan arkadaşlar haydi mutfağa:))) Yeni aldığım ayarlamalı kelepçeli kalıbımı kullandım süper oldu. Çok sevdim ben bu kalabı:)
Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Vişneli Sosu için:
1,5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
4 yemek kaşığı tepeleme şeker
Yapılışı:
Muhallebi malzemelerinden vanilya hariç hepsini karıştırıp, pişirin. En son vanilyayı ekleyip 5 dk kadar mikser ile çırpın. Kalbınıza dökün. Daha sonra vişne sosunu hazırlayın. Vişneleri rondodan geçirin. Diğer malzemelerle birlikte orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Sos piştikçe koyu bir kıvam alıyor. Vişne sosunu muhallebinin üzerine dökün ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek soğuk servis edin. Bir gün önceden yapılması tavsiye edlir...
10 yorum:
Teşkkürler Nilgün...
Canım,
ellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel. Vişneli tatlara bayılırım.
Sevgiyle kal.
Cok guzel olmus canim.
Ellerine saglik.
Sevgiler
tatlı çok cezbedici görünüyor canım.ellerine sağlık.çok güzel olmuş.sevgiler.
Hem hafif hem enfes olmuş. Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık canım.
bende yapmıştım gerçekten harika oluyor.ellerine saglıkç
ellerine sağlık ,nefis görünüyor :)
Yarın yemeğe misafirlerim gelecek ne tatlı yapsam diye düşünüyordum. Çok iyi oldu şimdi bana bu tarif. Çok da severim vişneli lezzetleri. Ellerinize sağlık:)
çok sevdiğim bir lezzet, ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
sevgiler...
nefis görünüyor ellerine sağlık...sevgiler..
Yorum Gönder