24 Ağustos 2011 Çarşamba

KÖMBE

Çocukluğumuzdan beri yapar annem. Hoş eskiden daha sık yapardı. şimdi pen nadir de yapsa o günleri hatırlatıyor bana. Kıyır kıyır tadı var. Bu sefer tepsiye döşeyerek yaptı bazen büyük yuvarlar çörek şeklinde de yapıyor kete gibi yani. Sıcak sıcak ne kadar yediğimizi anlamadık. Peynir ve domatesle harika oluyor. Sahur için güzel bir alternatif olabilir.



Malzemeler:




1 paket margarin (eritilmiş)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 paket kabartmatozu
1/2 çay kaşığı karbonat
2 yumurta birinin sarısı üzerine
Tuz
Alabildiği kadar un

Yapılışı:

İlk önce sıvı malzemeleri ve daha sonrada toz malzemeleri ekleyip, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave edip, yoğurun. İster tepsiye döşeyin, ister büyük yassı çörek şeklini verin. Bir yumurta sarısını üzerine sürüp, çatalın ucuyla çizerek şekil verin. Önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi olana kadar pişirin:))

GALETA UNLU POĞAÇA

Sahur için ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bu poğaça aklıma geldi. Denemeyi çok istiyordum bahanem oldu. Biz beğendik. Güzel bir tuzlu alternatif. Peynirle birlikte yemesi çok güzel. Ben sade yaptım isterseniz içine istediğiniz malzemeden de koyabilirsiniz.

Malzemeler:

2 yumurta (birinin akını üzeri için ayırın)
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağ yada margarin
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartmatozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un

üzerine galeta unu

Yapılışı:


Bütün malzemeleri büyük bir kaba koyun ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave ederek yoğurun. İstediğiniz büyüklükte alıp önce yumurta akına sonrada galeta ununa batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Hepsini bu şekilde yapıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin....



19 Ağustos 2011 Cuma

KADINBUDU KÖFTE

İftar menümüzden. Akşam ne yapsam diye düşünen varsa...


Malzemeler:


500 gr kıyma

1 su bardağı haşlanmış bulgur

soğan

maydanoz

karabiber, kırmızıbiber, tuz


Sosu:


2 yumurta

1-2 yemek kaşığı un


kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı:


Köftelik malzemeleri iyice yoğurun. İstediğiniz şekli verip, una bulayın. 2 yumurta ve unu iyice çırpın. Köfteleri sosa batırıp, kızgın yağda kızartın.

18 Ağustos 2011 Perşembe

İLK İFTAR DAVETİM...

Geçen hafta ilk iftar davetimi verdim. Resim biraz kötü biliyorum ama aceleden böyle çekebildim. Menüde nelermi vardı?

- Yoğurtlu kesme hamur çorbası
- Zeytinyağlı Barbunya
- Domatesli biber kavurması
- Kadınbudu Köfte
- Sigara Böreği
- Fırında patatesli tavuk but
- Pirinç Pilavı
- Tavuk Göğüsü

9 Ağustos 2011 Salı

YABAN MERSİNLİ - ÜZÜMLÜ KEK

Hayırlı ramazanlar...

Sabah arabayla işe giderken açıyoruz camları oooh püfür püfür esiyor rüzgar yüzüme doğru. Saçlarımı bozuyor ama olsun :) Dahada serinleyecekmiş havalar. Ramazandan önce havalar çok sıcak olucak diyordum ama ALLAH'a şükür beklediğim gibi olmadı. Kötünün iyisi diyelim. ALLAH herkesin oruçlarını kabul etsin...


Soft Bowl silikon kek kalıbı kullanıyorum ve kalıbımın özelliğinden dolayı malzemeleri kek harcını az yapmam gerektiğinden malzeme miktarını ona göre kullanıyorum.


Malzemeler:


2 yumurta

1 su bardağından 2 parmak az süt

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağından 2 parmak az şeker

çekirdekli / çekirdeksiz kuru üzüm

yaban mersini

file fındık (üzeri için)

1 paket vanilya

1 paket kabartmatozu

alabildiği kadar un


Yapılışı:

Yumurta ve şeker 5 dk kadar mikserle çırpılır. süt ve şeker ilave edilip karıştırılır. Un, vanilya ve kabartmatozu elenerek ilave edilir. En son unlanmış üzüm ve yaban mersinide eklenip spatula ile karıştırlır. Yağlanmış kalıba file fındık serpilir ve kek karışımı konur. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir...

18 Temmuz 2011 Pazartesi

EN GÜZEL BROWNİM

Bol çikolata tadında süper bir browni oldu. Tatlı krizinde olan arkadaşlar tavsiye ederim. Saat gece yarısı 23:30 gibi fırından çıkardım 5 dk içinde yarısı bitmişti:)

İyi haftalar diliyorum herkese....

Malzemeler:

3 paket bitter çikolata
150 gr tereyağ
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı + 1 kaşık un
3 yumurta
1 paket vanilya
1 /2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


Benmari usulü ile çikolata ve tereyağını eritip, 5 dk kadar soğumasını bekleyin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Erimiş tereyağ ve çikolataya ekleyin. En son toz malzemeleri ekleyip karıştırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin...

1 Temmuz 2011 Cuma

MODANİSA

Hayırlı cumalar...

Artık bende işe gidiyorum. 5,5 aylık izni bitirdim. Nasıl geçti ne yaptın deyin. Bilmiyorum:) Hiç birşey anlamadım desem yeridir. İnsanoğlu işte doyumsuz oluyor... Ama çalışmayı özlemişim zevkli geliyor. Tabii şimdilik:)))


Sevgili Sevil'in davetiyle oğlumla keyifli bir öğlen yemeği geçirdik. Sevil'inde dediği gibi benim için değişiklik oldu. Doğumdan sonra blog buluşmalarına bile gidememiştim. İnşallah önümüzdeki buluşmaya katılacağım...


Bu davetle Seda hanımla tanışmış oldum. Misafirperverliği için teşekkür ederim herşey çok güzeldi. Alperen herkese gülücük dağıttı resmen:)

Seda Hanım bizlere "Modanisa" sitesi hakkında bilgiler verdi. Tesettürlü bayanlar içinde böyle bir alışveriş sitesinin olması harika. Bazen dışarda istediğiniz zaman bulamadığınız kıyafetleri internetten çok kolay ve hızlı bir şekilde temin edebiliyorsunuz. Açıkçası ben internetten alışveriş yapmayı seviyorum. Eve gidince inceledim ve çok şık takımlar vardı. Modanisa.com'un daha önce herhangi bir reklamı yapılmamış. Bizimle Malta Köşkü'nde harika bir öğle yemeği ile tanıtımını yaptılar. Seda Hanım'a ve Sevil'e bu güzel gün için çok teşekkür ediyorum.




16 Mayıs 2011 Pazartesi

TİRAMİSU



Bir dilim almazmıydınız?


Ne kadar uzun zaman oldu bloğumla ilgilenmeyeli. Doğum sağlık problemleri derken ALLAH'a şükür daha iyi oluyorum. Artık sizleri daha çok ziyaret edeceğim İNŞALLAH. Bu aralar tatlı krizindeyim nedense. Sürekli tatlı eklersem şaşırmayın. Herkese iyi haftalar diliyorum Sevgilerimle...


Malzemeler:


2 Katlı Kakaolu pasta taban


Kreması:


3 su bardağı süt

2 çay bardağı şeker

1 çay bardağı un

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

2 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 paket labne peyniri


Üzeri için:


Kakao


Islatmak için:


1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı nescafe


Yapılışı:


Vanilya ve labne peyniri hariç diğer krema malzemelerini pişirelim. En son vanilya ve labne peynirini ekleyip mikserle çırpalım. Pasta tabanımızı sütlü nescafe ile ıslatalım. Arasına ve üzerine kremamızdan sürelim. Bol kakao serpelim. İsteğe göre arasına muz yada vişne parçalarıda ekleyebilirsiniz. Çok yakışıyor.

8 Mayıs 2011 Pazar

BİRGÜN DEĞİL HERGÜN ........





annedir yüreği fazla dayanamaz
herkes bıksa benden annem bana doymaz
öper besler beni unutur kalbinde
annem burda olsun
bana bişey olmaz
hergün bakar bana
kusurumu görmez
günler gece olsa
o ışığı sönmez
ellerim büyüdü avuçlarında
bi tek annem olsun bana bişey olmaz..

Bütün annelerin, anne adaylarının "Anneler Günü" kutlu olsun.
Birgünleri değil hergünleri mutlu olsun.....

3 Mayıs 2011 Salı

PESTİKÂN ÇORBASI

Çoook uzun bir ara verdik biliyorum. Ben sağlık problemlerimden bir türlü doğrulamadım. Alperen bir doğdu pir doğdu. Belimde ödem oluşmuş ters bir hareket etmişim doktorlar öyle diyor. Eğilip doğrulamıyorum emzirdiğim için ilaçta kullanamıyorum. Hayatımda ilk defa böyle birşey başıma geliyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. Hiç böyle bir hastalıkla karşı karşıya kalan oldumu? geçiyormu acaba. O kadar uzun zamandır ağrıları çekiyorumki hiç geçicekmiş gibi gelmiyor bazen umudumu kaybediyorum. Sonra oğluma bakıyorum ALLAH'A şükür ayaktayım hayattayım diyorum. ALLAH kimseye vermesin böyle hastalığı. Hastalara acil şifalar diliyorum. ALLAH yardımcımız olsun.




Pestikân çorbamıza gelince bizim yöresel bir çorbamızdır. Ben sivas zaralıyım daha öncede söylemişimdir. Pestikân bir nevi süzme yoğurtun pişirilerek işlem görmüş halidir. Buralarda varmı bilmiyorum bize memleketten geliyor. Çokta severim farklı bir aroması vardır. Sizlerle paylaşmak istedim. En kısa zamanda sizleride ziyaret edeceğim sevgilerimle...



Malzemeler:



1 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı yarma
3 kepçe pestikan
Su (göz kararı)
İsteğe bağlı kemikli et

Üzeri için:
Tereyağ
nane



Yapılışı:

Büyük bir tencereye bütün malzemeler çiğden konulur. Yeteri su ve tuz ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra üzerine daha önceden tereyağ ile yakılan nane ilave edilir

30 Mart 2011 Çarşamba

BLOĞUMUZDA BİZDE GERİ GELDİK...


Yaşasınnnn.


Kendimi; çok sevdiği oyuncağını kaybetmiş, hiç ummadığı bi yerde bulmuş ve mutluluktan havalara uçmuş çoçuklar gibi hissediyorum.


İşten güçten yazmaya vakit bulamadığım bir dönemden sonra, artık yazalım arayı çok uzattım deyip, bloğumuzu açtığımda büyük bir şokla karşılaştım :( ve bütün yazma hevesim gitti. Zaten yazamadığım için kendimi kötü hissediyordum bir de bu blogların kapanma işi canımı çok sıktı. Umarım bir daha bloglarımızla ilgili böyle kötü sürprizlerle karşılaşmayız...


Bloğumuzu ve herkesi tekrar görmek çok güzel :))