4 Nisan 2012 Çarşamba
LOR PEYNİRLİ SALATA
Bu salatayı Sevgili Yasemin Alperenimin baby shower için yapmıştı. Çok beğenmiştim. Vazgeçilmezlerimden biri oldu. Yerken bir poğaça, bir lor peynirli salata..... yanında da çay tabi. süper oluyor.
Malzemeler:
300 gr lor peynir
3 adet yeşil biber
3 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı çörek otu
ceviz
sosu için :
3 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı nar ekşisi
malzemeler isteğe göre çoğaltılabilir.
Yapışılı:
Lor peynirine çörek otunu ekleyip karıştırın. Yeşil ve kırmızı biberleri küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin. En son sosu ekleyip, karıştırın. Afiyet olsun...
1 Mart 2012 Perşembe
ÇİKOLATALI BONİBONLU KURABİYE
Merhabalar...
Bu güzel kurabiyeleri Cafe Fernando da gördüm ve ilgimi çekti. Güzel bir kurabiye oldu ama yaparken dikkat eden pişmek üzere tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyeler küçük toplar halinde olsun çünkü fırına girince pişme esnasında hemen yayılıyorlar...
Malzemeler:
2 su bardağı un
3/4 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
225 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1,5 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
280 gr bitter çikolata rendelenmiş
3 paket bonibon
Yapılışı:
Fırını 180 derece önceden ısıtın. Ayrı bir kapta unu, tuzu, kabartmatozu ve vanilyayı karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle çırpın. Ardından şekeri ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Mikserin en düşük hızında eleyerek toz karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin. Kıyılmış çikolataları ekleyip karıştırın ve buzdolabında 30 dk bekletin. Soğumuş olan hamurdan (mümkün olduğunca küçük olsun pişerken bayağ bir yayılıyorlar) küçük parçalar halinde tepsiye 5'er santim aralıklarla dizerek pişirin. 10-11 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine bonibonları dizin.
19 Şubat 2012 Pazar
SEK Günlük TAZE Süt
Fikrimühim ile SEK Günlük taze Süt kampanyasına katıldım. Küçüklüğümden beri günlük süt denince aklıma sadece SEK gelir. Artık yeni ambalajı ile aramızda. Kullanımı daha kolay. Çiftliklerden özenle toplanan sütler mikrofiltrasyon işlemden geçirilerek, gözle görülmeyecek kadar küçük özel seramik filtreler sayesinde zararlı bakterilerden süzülerek, özel ambalajı ile evimize kadar ulaşıyor. Teşekkürler SEK, teşekkürler Fikrimühim ekibi...
31 Ocak 2012 Salı
SİZLERİ PHİLİPS AKILLI ÜTÜ İLE TANIŞTIRAYIM...
Ben biraz takıntılı biriyimdir. Kıyafet, yeme-içme yada elektrik malzemeler konusunda belirli markalarım vardır. PHİLİPS'te bunlardan biri.Hamilelik döneminde Anne ve Bebek ürünlerinde PHİLİPS'i tek geçiyorum. Oğlumun biberonlarını v.b. ürünlerini hep PHİLİPS marka aldım. Çokta memnunum.
Buna istinaden bir PHİLİPS takipçisi olarak, Facebookta gelen mesaj üzerine "Philips Marka Elçisi" olmak için gerekli olan formu doldurarak ilk adımı attım ve ilgili kişiler tarafından kabul edildi. İndirimli olarak Akıllı Ütü'yü alma hakkı kazandım ve iyiki almışım iyiki PHİLİPS böyle bir ürün üretmiş. Çok memnunum.
ARTIK ÜTÜ YAPMAK ÇOK ZEVKLİ. Yok canım o kadar da değil demeyin gerçekten çok ciddiyim. Alır almaz hemen denedim. Ütü bir hafif hafif anlatamam size elinize alıp, hissetmeniz lazım. Diğer ütüler insanı gerçekten bu konuda çok yoruyormuş. 6 Bara kadar ütü basıncı var. Kumaşın üzerinden bir kez geçirin hemen açıyor. Avucunuzun içinde ütü kayıp gidiyor. Artık ütü yapmak çok kolay. İşyerinde tavsiyem üzerine 4 arkadaşım da aldım ve çok memnunlar.
NEDEN AKILLI ÜTÜ. ÇÜNKÜ ISI AYARI YOK. OPTİMALTEMP TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLMİŞ. GÖMLEK ÜTÜLÜYORUM SONRA YÜNLÜ BİR HIRKA ARKASINDA SATEN MASA ÖRTÜSÜ. DENGELİ ISI VE BUHAR AYARI İLE KIYAFETLERİNİZİN YANMA YADA PARLAMA RİSKİ YOK. HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ. HANGİ ÜRÜNÜ DÜŞÜK ISIDA ÜTÜLESEM DENEMENİZE DE GEREK YOK. DAHA NE OLSUN....
Sizlere resimlerle özelliklerini göstermek istedim.
Açma kapa düğmesi. Ütüye ara verip daha sonra devam etmek isterseniz düğmesine basmanız yeterli. Fişten çekmeye gerek yok...
Taban dizaynı detaylı düşünülerek yapılmış. Uç kısmı gördüğünüz gibi daha dar ve sivri olduğu için. gömlekleri veya benzeri ürünleri ütülerken en zor yerleri bile çok güzel ütülüyor. Kullanırken farkı daha iyi anlıyorsunuz...
Diğer bir özelliği de ütüyü masaya koyarken kablodan dolayı ütünün kayması gibi bir sorun yok. Buda size farklı bir kolaylık sağlıyor....
Ütüyü kazanın üzerine koyduğunuzda düşmemesi için kilidi de var. Çocuklar için çok güvenli...
Ütünün suyunu kazana koyuyorsunuz. Suyu azaldığı zaman sizi uyaran kırmızı ışığı var...
18 Ocak 2012 Çarşamba
HAYVAN ŞEKİLLİ KURABİYELER
Bu kurabiyeleri Sevgili Ufuk'ta gördüm ve bayıldım. Tam oğluşuma göre dedim. Doğum gününe özel yaptım. Minicik yumak ellerine alıp yedi tombişim.
Malzemeler:
250 gr tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Un serperek hamuru açın. Hamurun üzerini de unlayın. Kalıplarla hamuru kesmesi kolay oluyor. Aksi taktirde kalıbın içinde kalabiliyor. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk. pişirin....
12 Ocak 2012 Perşembe
OĞLUŞUM 1 YAŞINDA
Doğduğu gün (04.01.2011) dün gibi aklımda. Büyüdü de 1 yaşına girdi. En mutlu günlerimizden biriydi. Herşey onun için kuzum benim. Annelik çok başka bişeymiş anladım. ALLAH her kese bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin...
Soframızda:
- İçli Köfte (Anneanneden özel)
- Pırasalı Börek
- Dereotlu Peynir Poğaça
- Haşhaşlı Çörek (Babanesi yaptı)
- Bonibonlu Kurabiye
- Hayvan Şekilli Kurabiyeler
-Tost Ekmeği Salatası
- Muzlu pasta
Soframızda:
- İçli Köfte (Anneanneden özel)
- Pırasalı Börek
- Dereotlu Peynir Poğaça
- Haşhaşlı Çörek (Babanesi yaptı)
- Bonibonlu Kurabiye
- Hayvan Şekilli Kurabiyeler
-Tost Ekmeği Salatası
- Muzlu pasta
2 Ocak 2012 Pazartesi
YUMUŞACIK TATLI POĞAÇA
2012 yılının ilk yazısı. İnşallah hepimiz için hayırlı bir yıl olur. Her ne kadar ekonomistler öyle demesede umut etmekten başka elimizden birşey gelmez. Neyse yaşayıp göreceğiz öyle değilmi?
Ben bu poğaçayı çok beğendim. tatlı ve yumuşacık oldu. Oğluşumda çok beğendi. Bu herşeyi anlatıyor galiba:)))
Tarifi sevgili Pelinden aldım...Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 paket instat maya
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı:
Önce geniş bir kaba 3 su bardağı unu koyun, mayayı ekleyip iyice karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip, unu kenarlardan ortaya doğru alarak yavaş yavaş karıştırın ve azar azar un ilave ederek yoğurun. Ele hafif yapışan bir hamur olacak. Hamuru yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Elinizi yağlayarak, poğaçaları hazırlayın. isterseniz içine harçta koyabilirsiniz. üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...
31 Aralık 2011 Cumartesi
PEKMEZLİ KEK - HOŞGELDİN 2012
İyi akşamlar arkadaşlar. 2012 saatler kaldı. Şimdiden herkesin yeni yılını kutluyorum. 2012 yılının dünya ekonomisi açısından biraz zor geçeceğini söylüyorlar ama inşallah böyle olmaz. Herşeyden önce sağlıklı ve huzur dolu bir yıl diliyorum. Benim için en önemli iki şey. 2012 yılının ilk yazısınıda pekmezli kek ile yapayım dedim. Özellikle tombalak oğlum için yaptım bu keki. Dut pekmezi kullandığım için biraz acımsı bir tat geliyor ama içinde şeker olmaması bu kekin en güzel tarafı...
Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı pekmez
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
tarçın
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Yumurta iyice çırpılır. Geriye kalan bütün malzemelerde eklenerek karıştırılır. yağlanmış kalıba dökülür ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
26 Aralık 2011 Pazartesi
MOOVA İLE TANIŞMAK
İyi haftalar diliyorum arkadaşlar. Kış kendini göstermeye başladı artık. Dışarıda dondurucu bir soğuk var. İnsanın dışarı çıkası gelmiyor. Cam kenarında oturup, taptaze bir bardak sütlü kahve veya misss gibi bir salep içmeye ne dersiniz:)
Geçtiğimiz hafta içi Erdal beyden aldığımız mail üzerine MOOVA ile tanıştık. Radyoda ve televizyonda da reklam tanıtımlarını görmeye başladım. İsmi çok ilginç değilmi? Bu ismin nereden geldiğini Firma tarafından gelen yazı ile bilmeyen arkadaşlara anlatayım. Moova tesisleri Kayhan ailesi tarafından Söke ovasında kurulmuş. Söke ovasının "OVA"sı ve bu verimli topraklarda beslenen ineklerin "MOO" sesleri ile "MOOVA" bir araya gelmiş. Harika bir birleşim olmuş...
Çiftlik çok kısa zamanda ve son teknoloji ile kurularak faaliyete geçmiş. Şu zamanda hepimiz herşeyin doğalını yiyerek beslenmek istiyoruz. Özelliklede çocuklarımızın beslenmesinde "doğallık" herşeyden önce geliyor. Firma taraından gönderilen yazıda okuduğum kadarıyla "Avrupa standardı bakteri oranı ortalama milimetrede 1000.000 adet iken, milimetrede bakteri oranı ortalama 3.000 adet olan daha saf, daha doğal, ve daha sağlıklı protein ve kalsiyum değeri yüksek ve çok lezzetli MOOVA sütüne ulaşılmış". MOOVA sitesini ziyaret ettiğimde bu lezzetli sütün yanında peynir çeşitlerininde olduğunu gördüm. Peynir canavarı bir oğlum olduğunu dikkate alırsam bu durum beni sevindirdi. Teşekkürler MOOVA...
19 Aralık 2011 Pazartesi
İKİ RENKLİ MUHALLEBİ (VİŞNE SOSLU)
Merhabalar, süper bir tatlı sunuyorum size. Yapan arkadaşlar bilir. Ekşimsi tat seviyorsanız tam size göre. Yapımıda çok basit. Buzluğunda vişne olan arkadaşlar haydi mutfağa:))) Yeni aldığım ayarlamalı kelepçeli kalıbımı kullandım süper oldu. Çok sevdim ben bu kalabı:)
Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Vişneli Sosu için:
1,5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
4 yemek kaşığı tepeleme şeker
Yapılışı:
Muhallebi malzemelerinden vanilya hariç hepsini karıştırıp, pişirin. En son vanilyayı ekleyip 5 dk kadar mikser ile çırpın. Kalbınıza dökün. Daha sonra vişne sosunu hazırlayın. Vişneleri rondodan geçirin. Diğer malzemelerle birlikte orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Sos piştikçe koyu bir kıvam alıyor. Vişne sosunu muhallebinin üzerine dökün ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek soğuk servis edin. Bir gün önceden yapılması tavsiye edlir...
20 Kasım 2011 Pazar
BADEMLİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
1 lt süt
3 çorba kaşığı nişasta
1+ 1/2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı çekilmiş badem
1/2 çorba kaşığı damla sakızı reçeli
Yapılışı:
İlk önce bademleri haşlıyoruz kabuklarını soyup rondoda çekin. Süt, un, nişasta ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. damla sakızını ve tereyağını ekleyip, bir taşım daha kaynatın mikserle ile 5 dk. kadar çırpın en son bademleri ekleyip, karıştırın ve kaselere koyun. Soğuk olarak sevis edin. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)